Gå till innehåll
Trollhättans Badmintonförening
Trollhättans Badmintonförening

Daniel uttagen till junior-EM! Flera TBF-spelare uttagna till riksläger

Daniel.

TBF säger grattis till Daniel Niemi Ström som har tagits ut till junior-EM senare i sommar! ”Jag blev väldigt glad när jag fick veta att jag blivit uttagen”, säger Daniel.

I förra veckan genomfördes sommarens första riksläger och efter det var det dags för förbundsledningen att bestämma vilka spelare som ska representera Sverige på junior-EM i Belgrad. Till stor glädje för TBF är alltså Daniel en av de spelare som tagits ut att åka till Serbien i augusti.

Daniel kommer att spela herrdubbel med Victor Morskogen, Täby, och mixed i par med Amanda Magnusson, Aura. Daniel och Victor känner varandra väl som dubbelpartners, medan Daniel/Amanda inte har spelat ihop tidigare.

Så, hur går Daniels tankar inför EM-äventyret?

”Jag kommer åka dit med målsättningen att prestera så bra jag kan och skaffa mig erfarenhet av att tävla på stora tävlingar”.

Hur kommer förberedelserna att se ut fram till EM?

”Det kommer främst kretsa kring dubbel och mixed. Under sommaren kommer jag få möjlighet att träna med Victor och Amanda som ska jag spela med på EM”.

EM-truppen samlas på Eurocenter i Uppsala under vecka 32 för att förbereda sig inför mästerskapet. EM startar sedan 18 augusti (lag), följt av individuella tävlingen den 22 augusti.

Läs mer på förbundets hemsida: https://www.badminton.nu/Elitochlandslag/Nyheter/UttagningtillJunior-EM/ Länk till annan webbplats.

Flera TBF-spelare uttagna till sommarens andra riksläger

Parallellt med uttagningen av JEM-truppen gjordes också uttagningen till sommarens andra riksläger. Glädjande är att även denna gång återfinns ett stort antal spelare från TBF på listan över uttagna spelare.

  • Tobias Niemi Ström – U15
  • Harry Vaihinger – U15
  • Timmy Nilsson – U15
  • Tuva Roslin – U15
  • Dilan Jacobsson – Para Elit
  • Tom Roslin – U19
  • Thea Roslin – U19
  • Annie Nordberg Saxberg – U19

Rikslägret hålls 8-12 augusti i Enskede (U15) och Eskilstuna (U17/U19).

Läs mer på förbundets hemsida: https://www.badminton.nu/Elitochlandslag/Nyheter/uttagningtillrikslager/ Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2022-07-01

Senast uppdaterad: 2022-11-20

Författare: Magnus Nordberg

Senast ändrad av: Magnus Nordberg

Sponsorer

Besöksadress

Nohabgatan 20
Trollhättan

Postadress

Nohabgatan 20
461 53 Trollhättan

Kontakta oss

Telefon: 0520 - 399 39

e-post: kansli@trollhattansbadminton.se