Gå till innehåll
Trollhättans Badmintonförening
Trollhättans Badmintonförening

Så gick det i första seriesammandraget

I helgen var det seriepremiär för samtliga våra lag i divisionerna under Badmintonligan. Här följer en sammanfattning av säsongens första seriesammandrag.

Bra start för div 1-laget

Tre poäng av fyra möjliga blev facit av division 1-lagets utflykt till Örebro. Det måste ses som en bra start på serien, där poängen kom via 7-1 mot Västerås och 4-4 mot Skogås.

Mot Västerås behövdes det tresetare för att vinna båda herrdubblarna, men i singelspelet hade vi ett klart övertag och till slut vann vi stabilt med 7-1.

Matchen mot Skogås blev som förväntat betydligt tuffare. Jesper och Tom förlorade herrdubbel 1 knappt med 18-21 i skiljeset. Samtidigt hade Skogås ett övertag på damsidan och skaffade sig ledning med 4-1. Men laget reste sig på ett imponerande sätt. Tom vände underläge till seger 2-1 i herrsingel 2, Adam vann herrsingel 3 och avslutningsvis fixade Jesper/Emelie hem mixed och räddade därmed en poäng via 4-4.

Noterbart är att Adam var hundraprocentig i herrsingel 3 och herrdubbel 2 tillsammans med Daniel – fyra vinster av fyra möjliga!

Laget bestod av Jesper Borgstedt, Emelie Borgstedt, Tom Roslin, Adam Torstensson, Daniel Niemi Ström och Annie Nordberg Saxberg.


En poäng för division 2-laget

TBF:s tredjelag, som spelar i division 2, åkte till Askim i helgen och spelade mot förmodade topplaget BMK Göta (Linköping) och seriefavoriten Karlstad. TBF:s lag bestod av en blandning var rutin och ungdom. Botvid Ström, Isak Westerlund och Rebecca Häger stod för rutinen, medan Ellinor Häger, Elsa Ceivik, Christoffer Häger och Timmy Nilsson stod för ungdomlig vilja.

Matchen mot Göta slutade 4-4, där Ellinor (DS) och Timmy (HS3) stod för vinsterna. Dessutom fick vi w.o i såväl HD1 som DD.

Mot Karlstad blev det förlust med 1-7. TBF enda vinst stod en vilt kämpande Timmy för i HS3. Det ska sägas att Karlstad har inför denna säsong förstärkt sitt lag med två toppspelare som är välkända från TBF – Alexander Rydström och Karl Nord. På damsidan är Karlstad också starka tack vare toppspelare på landslagsnivå från Norge.

Alla i laget kämpade på och det var som vanligt god stämning.

 

Här är gänget som representerade oss i division 3-spelet.

 

Tuffa matcher i premiären för division 3-laget

Vi började med att möta nykomlingen Christinehamn och det började bra med vinst i herrdubbel 1 där Tobias och Harry lyckades vända ett 0-1 underläge till vinst. Men efter det blev det tyvärr sju raka förluster men många tuffa matcher så resultatet är kanske inte helt rättvist. Vissa matcher kunde vi ha tagit. Resultat 1-7.
Andra omgången mötte vi Carlton och då blev Harry skadad så vi tog in Dilan tillsammans med Tobias i första dubbeln och dom spelade
en riktigt tuff 3-setare men förlorade knappt. Bättre gick det för damdubbeln där Elsa och Lydia vann vände ett 0-1 underläge och vann
med 22-20 i avgörande. Elsa och Emil vann även mixeddubbel i raka set.
Värt att tillägga är att Lydia och Oskar var debutanter för seriespel.
Lydia fick dessutom ta båda singlarna för Elsa hade problem med axeln och gjorde detta med bravur, riktigt bra spel trots att det blev förluster. Slutresultat 2-6.

Vårt lag bestod av Edvard Petré Olsson, Harry Vaihinger, Lydia Edvartsen, Elsa Eriksson, Tobias Niemi Ström, Dilan Jacobsson, Oskar Johansson och Emil Gustavsson Boman, som syns på bilden ovan.

För alla serieresultat, klicka på länken: https://badmintonsweden.tournamentsoftware.com/league/42d3dc51-d20a-4464-b740-f07746f92289/club/15 Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2022-09-20

Senast uppdaterad: 2022-11-20

Författare: Magnus Nordberg

Senast ändrad av: Magnus Nordberg

Sponsorer

Besöksadress

Nohabgatan 20
Trollhättan

Postadress

Nohabgatan 20
461 53 Trollhättan

Kontakta oss

Telefon: 0520 - 399 39

e-post: kansli@trollhattansbadminton.se