Gå till innehåll
Trollhättans Badmintonförening
Trollhättans Badmintonförening

Två TBF-medaljer på SGP 2

Jesper Borgstedt vann mixed och Annie Nordberg Saxberg tog brons i damdubbel när säsongens andra Swedish Grand Prix (SGP) avgjordes i Umeå i helgen.

Jesper vann mixedklassen tillsammans med Umeås Romina Olyaee, i en tuff final mot syskonen Martin och Malena Norrman: 21-18, 17-21, 21-19. Men det kunde faktiskt ha tagit slut redan i första omgången för Jesper/Romina, som pressades till en tresetare och 23-21 i avgörande set mot Helmer Andersson/Selma Arvidsson.

Jämnt var det också när Annie tillsammans med Maja Bergström, Umeå, avancerade fram till semi i damdubbel, efter vinst mot Laura Murphy/Rebecka Näslund i kvarten: 30-28, 14-21, 22-20. I semin blev sedan Malena Norrman/Thyra Hultman för svåra.

Tredje TBF-are på plats i Västerbotten var Emelie Borgstedt, som tog sig till kvartsfinal i mixed ihop med Mitchell Maynard.

”Värd” för TBF-trions besök i Umeå var Alexander Strandberg, före detta TBF-spelaren som i somras bytte till IFK Umeå för att kombinera studier och badmintonsatsning. Alex tog brons i herrdubbel tillsammans med nye klubbkompisen Muh Azabhru Kasra, efter att ha tagit ett par fina skalper på vägen fram till semi.

Nästa deltävling i SGP-serien spelas i Uppsala i december.

Publicerad: 2022-10-17

Senast uppdaterad: 2022-11-17

Författare: Magnus Nordberg

Senast ändrad av: Magnus Nordberg

Sponsorer

Besöksadress

Nohabgatan 20
Trollhättan

Postadress

Nohabgatan 20
461 53 Trollhättan

Kontakta oss

Telefon: 0520 - 399 39

e-post: kansli@trollhattansbadminton.se