Gå till innehåll
Trollhättans Badmintonförening
Trollhättans Badmintonförening

Tobias, Harry och Timmy från TBF som gjorde bra ifrån sig i Malmö. Bra gick det också för Kinnekulles Erik Blomberg (tvåa från höger) som ju då och då tränar med oss i TBF. Erik vann både dubbel och mixed, samt nådde kvartsfinal i singel.

Bronsmedaljer på Swedish Youth Games

Swedish Youth Games bjöd på både medaljer och nyttig internationell erfarenhet för TBF:s spelare på plats i Skåne.

U13- och U15-tävlingen i Malmö bjöd som vanligt på ett startfält med gott om spelare från andra länder – främst Danmark, Frankrike och Irland. För TBF:s del blev det två medaljer i det tuffa startfältet.

Harry Vaihinger och Timmy Nilsson tog brons i herrdubbel U15 efter att ha vunnit tre matcher mot svenskt, franskt och danskt motstånd på vägen fram till semi. Särskilt spektakulär var vinsten mot det ¾-seedade danska paret i kvarten: 23-21, 18-21, 24-22 till TBF-paret!

Timmy vann för övrigt också ett par matcher i både singel och mixed, vilket tog honom till åttondel respektive kvartsfinal.

Den andra TBF-medaljen stod Tuva Roslin för, som i damdubbel U15 nådde semifinal tillsammans med Greta Ribokas efter vinster mot ett franskt och ett svenskt par. Sedan var det otroligt nära att det hade blivit vinst även i semifinalen mot danskt motstånd. Efter att ha vunnit första set med 22-20 blev det förlust i andra med knappa 24-26 och sedan med klara 11-21 i skiljeset.

I U13-klassens singel avancerade Helge Vaihinger fram till åttondel efter vinster mot irländskt och svenskt motstånd.

Även Telma Schärberg, Tobias Niemi Ström och Naeemabbas Bandali var med i Malmö och skaffade sig bra erfarenheter.

Länk till tävlingssidan: https://badmintonsweden.tournamentsoftware.com/tournament/cf3b5513-1ecc-4eb7-9ba7-da073c9bf7be Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2022-11-22

Senast uppdaterad: 2022-11-30

Författare: Magnus Nordberg

Senast ändrad av: Magnus Nordberg

Sponsorer

Besöksadress

Nohabgatan 20
Trollhättan

Postadress

Nohabgatan 20
461 53 Trollhättan

Kontakta oss

Telefon: 0520 - 399 39

e-post: kansli@trollhattansbadminton.se