Gå till innehåll
Trollhättans Badmintonförening
Trollhättans Badmintonförening

Intensiv seriehelg med dubbla sammandrag

Här följer en sammanfattning av våra tre serielag, som alla hade fyra seriematcher den gångna helgen!

Bra poängskörd i Stockholm för division 1-laget

En helhelg i huvudstaden – Skogås på lördag och Järfälla (Komet) på söndag – resulterade i fem poäng av åtta möjliga för division 1-laget. Ett bra facit som innebär att vi avancerade en placering i tabellen upp till 4:e plats och ökade avståndet till lagen i botten.

I laget ingick Tom Roslin, Botvid Ström, Simon Larsson, Isak Westerlund, Daniel Niemi Ström, Adam Torstensson, Emelie Borgstedt, Annie Nordberg Saxberg och Thea Roslin.

Matcherna:

Göteborgs BK 6-2: En fin revansch för förlusten senast, mot ett lag vi gärna vill ha bakom oss i tabellen. Vi hade ett klart övertag på damsidan och när sedan Tom, Daniel och Adam såg till att vi vann alla herrsinglar mot bra motstånd var saken klar.

Frölunda 5-3: En meriterande seger, Frölundas första och hittills enda förlust! Tom och Daniel var båda 100-procentiga i lördagens två matcher, och deras vinster i HD1, HS1 och HS2 imponerade. Dessutom levererade Adam i HS3 och Botvid/Simon i HD2.

Komet 4-4: Söndagen inleddes med kryss mot hemmalaget från Järfälla. Här var det tjejerna som klev fram och räddade poäng. Thea vann en tuff singel i tre set mot bra motstånd, och Annie/Emelie gjorde samma sak i DD. Därtill höll Tom i sin fina svit från lördagen med vinster i HS2 och mixed med Emelie.

Örebro 3-5: En knapp förlust, men tittar vi på de fem matcher vi förlorade så var vi inte nära i någon av dem. Tjejerna vann sina matcher, inklusive mixed, men på herrsidan hade vi inte orken att utmana i helgens sista match.

Totalt sett en mycket bra laginsats, där alla bidrog med viktiga insatser under helgen. Tittar vi på resultaten sticker Tom ut med 7 vinster på 8 matcher! Thea och Annie vann 3 av 4. Bra plusstatistik även för Daniel och Emelie.

Division 2-laget föll i många tresetare

TBF:s tredjelag i division 2 åkte till småländska Tranås för dubbelt sammandrag. På lördagen väntade Örebro 2 och Tranås och på söndagen Wätterstad och Askim 2.

Laget bestod av Hazem Bazu och ungdomarna Tuva Roslin, Harry Vaihinger, Timmy Nilsson, Rebecca Häger, Ellinor Häger och Christoffer Häger.

Lördagen:

Första matchen var en mycket jämn tillställning där TBF pressade favoriterna Örebro 2 ända in på målsnöret. Matchen slutade 3-5 till Örebro 2, men här förlorade TBF tresetare i DD och HD1, samt en mycket jämn mixdubbel på slutet. Med lite flyt hade sifforna kunnat vara de omvända.

Sista matchen för dagen vann vi mot Tranås med 5-3. Där var TBF:s vinstmatcher övertygande medan förlusterna var knappa så en stabil och viktig seger mot seriejumbon.

Dagens spelare var två nämligen Harry och Tuva som var 100 %-iga.

Söndagen:

Första matchen var mot serietvåan Wätterstad och här pressade vi också favoriterna ända in på målsnöret. Matchen slutade 2-6 till Wätterstad, men här förlorade TBF tresetare i DD, HD2 och HS1, samt även två mycket jämna matcher HD1 och MD. Med bättre utdelning i de jämna matcherna kunde det med lite flyt ha blivit poäng.

Kvällen sista match var ett västderby mot Askim 2, där vi föll med 1-7. Även här förluster i tre setare - DD, HD1 och HS3 - förutom en mycket jämn HS1.

Dagens spelare svar Timmy med tre vinster på fyra matcher mot kvalificerat motstånd.

Alla i laget gjorde mycket bra ifrån sig och det var mycket god stämning i laget. Vandrarhemmet var mysigt och frukosten god, sammanfattar lagledare Per Häger.

Division 3-laget kämpade på bra i Alingsås.

Tuffa matcher för division 3-laget

Division 3-laget var i Alingsås och spelade fyra matcher.

Lördagens lag bestod av: Elsa Eriksson, Lydia Edvartsen, Edvard Petré-Olsson, Emil Gustavsson-Bohman, Oskar Johansson, Tobias Niemi-Ström och Fabian Fåll.

Första matchen spelade vi mot Uddevalla som saknade en tjej så de lämnade w.o. i damdubbeln.

Vinsterna i matchen togs av Fabian (3:e singel) och Elsa i lag med Emil i mixed. Tobias spelade en tuff tresetare i herrsingel 1 och han spelade även en 3-setare i första dubbeln tillsammans med Fabian.

Matchen slutade således 3-5.

Andra matchen spelade vi mot BMK Racket ifrån Alingsås, som i egenskap av hemmaplan hade toppat upp sitt lag och vi var aldrig riktigt nära. Matchen slutade 1-7 och vår match vanns av Fabian i en tresetare i herrsingel 3.

Söndagens lag bestod av: Elsa Eriksson, Lydia Edvartsen, Edvard Petré-Olsson, Emil Gustavsson-Bohman, Oskar Johansson, Tobias Niemi-Ström och Dilan Jacobsson.

Första matchen spelade vi mot Valbodalen ifrån Färgelanda. Valbodalen saknade likt Uddevalla en tjej så vi fick w.o. i damdubbeln. Övriga segrar togs av Tobias (herrsingel ett) och Dilan (herrsingel tre) som båda vann i två raka set. Matchen slutade dessvärre med förlust 3-5.

Andra matchen spelade vi mot Karlskoga. Matchens enda seger togs av Oskar som vann tredjesingeln i två raka set. Dilan spelade en tuff tresetare i herrsingel 3 och han spelade även en 3-setare i andra dubbeln tillsammans med Oskar.

Kul att se att våra ungdomar kämpar på och försöker få så många poäng som möjligt fastän att motståndet är tufft.

Länk till seriesidan: https://badmintonsweden.tournamentsoftware.com/league/42d3dc51-d20a-4464-b740-f07746f92289/club/15 Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2022-11-30

Senast uppdaterad: 2022-11-30

Författare: Magnus Nordberg

Senast ändrad av: Magnus Nordberg

Sponsorer

Besöksadress

Nohabgatan 20
Trollhättan

Postadress

Nohabgatan 20
461 53 Trollhättan

Kontakta oss

Telefon: 0520 - 399 39

e-post: kansli@trollhattansbadminton.se