Gå till innehåll
Trollhättans Badmintonförening
Trollhättans Badmintonförening

Sebastian Bugtrup och Daniel Lundgaard vann herrdubbeln i tre raka set.

TBF vann i Göteborg

TBF tog tre nya poäng i Badmintonligan ikväll via 5-1 borta mot Frölunda.

Det blev en minst sagt tät inledning på matchen, där de två första matcherna gick till fem set och där lagen till slut fick med sig var sin match. Vi vann damdubbeln, där Ann Sofie Husher Ruus och Iben Bergstein vände 1-2-underläge till seger mot Elin Öhling och Elin Ryberg.

I herrsingel 2 var det omvända förhållanden, även om Daniel Niemi Ström var ytterst nära att vinna sin singeldebut i ligan. Daniel och Frölundas Joel Hansson följdes åt hela vägen fram till 2-2 i set och 9-9 i avgörande set, då det till slut tippade över till Frölunda-spelarens fördel.

- Kul att spela singel i ligan och jag är rätt så nöjd med spelet, men det gör lite ont att förlora när det var så jämnt, säger Daniel.

- Ja, synd att Daniel inte fick vinna. Jag trodde nästan att han hade kopplat greppet i fjärde set, säger coach Lasse Westerbäck, och tänker på Daniels 5-2-ledning i det setet samtidigt som han hade 2-1 i set.

Men trots allt en insats som lovar gott för fortsättningen, och för utgången av matchen mot Frölunda hade förlusten ingen avgörande betydelse. TBF hade nämligen bra koll på de fyra resterande matcherna och kunde segla ifrån till en stabil 5-1-seger.

- Laget som helhet gör det bra och vi var aldrig hotade i de avslutande matcherna, sammanfattar Lasse.

Nu tar Badmintonligan paus till i januari, vilket betyder att vi kommer att fira jul som serietvåa med tre omgångar kvar att spela.

Matchfakta Frölunda-TBF Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2022-12-12

Senast uppdaterad: 2022-12-14

Författare: Magnus Nordberg

Senast ändrad av: Magnus Nordberg

Sponsorer

Besöksadress

Nohabgatan 20
Trollhättan

Postadress

Nohabgatan 20
461 53 Trollhättan

Kontakta oss

Telefon: 0520 - 399 39

e-post: kansli@trollhattansbadminton.se