Gå till innehåll
Trollhättans Badmintonförening
Trollhättans Badmintonförening

Ludvig Petre Olsson vann herrsingel 1 mot Filip Karlborg i en femsetare.

Ludde avgjorde när TBF tog tre viktiga poäng

Ludvig Petre Olsson hade huvudrollen när TBF vann borta mot Spårvägen med 4-2 på tisdagskvällen och tog tre viktiga poäng i Badmintonligan.

När Ludde gick ut för att spela kvällens sista match, herrsingel 1 mot Filip Karlborg, hade TBF skaffat sig en 3-2-ledning. Det var med andra ord mycket som stod på spel, såväl för TBF som ville ha med sig alla tre poängen hem till Trollhättan, som för Spårvägen som behöver poäng för att säkra ligakontraktet.

-Jag visste att om jag vinner matchen så ser det riktigt bra ut för oss inför avslutningen av serien, samtidigt som jag förstod att han (Filip) också har en hel del press på sig eftersom de är i poängbehov, sammanfattar Ludde tankarna inför matchen.

Det började bra för Ludde, som tog första set med 12-10. Sedan svängde det till Karlborgs fördel. Spårvägenspelaren vann de två följande seten med 11-8 och när han dessutom skaffade sig en ledning i fjärde set såg matchen ut att gå mot ett Golden set. Men Ludde hittade en väg tillbaka – vann fjärde med 11-9 och sedan avgörande ganska klart med 11-6!

-Väldigt skönt att vinna och att kunna vända underläge i fjärde set. Jag tycker att jag spelade helt ok genom hela matchen, även om jag då och då lockades in i hans spel. Men i avgörande set lyckades jag verkligen spela mitt spel och det avgjorde, säger Ludde, och fortsätter:

-Det här var en jämn lagmatch som kunde gått åt båda hållen, så vi är väldigt nöjda med att ta alla tre poängen!

Utöver Luddes vinst vann Sebastian Bugtrup herrsingel 2 i raka set, Ann Sofie Husher Ruus och Iben Bergstein vann damdubbeln med 3-1, samt att Sebastian/Iben vann mixed med 3-1. Med i laguppställningen var också Tom Roslin och Daniel Niemi Ström, som spelade herrdubbel för andra gången den här säsongen.

Med två omgångar kvar ligger TBF tvåa i tabellen, tre poäng före trean Påvelund. De två första lagen i tabellen går direkt till semifinal när slutspelet drar igång.

Nästa match för TBF är hemma mot Täby, tisdag 17 januari, klockan 18.30.

Matchfakta Spårvägen-TBF Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2023-01-11

Senast uppdaterad: 2023-01-16

Författare: Magnus Nordberg

Senast ändrad av: Magnus Nordberg

Sponsorer

Besöksadress

Nohabgatan 20
Trollhättan

Postadress

Nohabgatan 20
461 53 Trollhättan

Kontakta oss

Telefon: 0520 - 399 39

e-post: kansli@trollhattansbadminton.se