Gå till innehåll
Trollhättans Badmintonförening
Trollhättans Badmintonförening

Iben Bergstein blev matchhjälte genom att vinna den avslutande damsingeln. (Foto: Per Ceivik)

TBF klart för SM-semi efter vinst mot Täby

TBF är klart för SM-semifinal, efter seger med 4-2 hemma mot Täby i Badmintonligans näst sista omgång.

Segern innebär nämligen att TBF har säkrat en topp 2-placering i serien, som ger en direktplats till semifinal i det kommande slutspelet.

-Riktigt skönt att vara klara för semi! Jag vågade inte tro att vi skulle ta alla tre poängen idag, säger coachen Jesper Olsson.

Genom att vinna mixed, herrsingel 2 och herrdubbel enligt förhandstipsen satte sig TBF i en 3-2-ledning när alla blickar riktades mot den avslutande damsingeln. Iben Bergstein ställdes där mot Rebecca Kuhl – och förlorade första set.

-Känslan inför matchen var att om jag presterar på min nivå så är det här en match jag bör vinna. Men i första set hade jag för dåligt tålamod i mitt spel, säger hon.

Iben hittade dock snart rytmen och i takt med att bollduellerna blev långa och fysiskt krävande började snart pendeln att svänga över till danskans fördel.

-Det kändes som att hon blev tröttare än jag blev. En av mina styrkor är att jag brukar kunna hålla nivån i mitt spel ganska bra även när tröttheten kommer, säger Iben, som drog nytta av den goda egenskapen när hon vände matchen till 3-1 och samtidigt säkrade segern i lagmatchen.

Daniel Lundgaard vann båda sina matcher.

Vid sidan av Ibens viktiga seger visade Daniel Lundgaard och Sebastian Bugtrup åter hög klass i herrdubbeln. Daniel/Ibens seger i mixed var också ett styrkebesked.

Ludvig Petre Olsson hade den otacksamma uppgiften att ställas mot Andi Fadel Muhammad i herrsingel 1, en av ligans bästa singelspelare, och hade behövt första set (14-15) för att skapa nerv i matchen.

I damdubbel fick Annie Nordberg Saxberg och Emelie Borgstedt göra sitt andra framträdande i ligan i år, men mötte tufft motstånd i form av Rebecca Kuhl och Jessica Silvennoinen.

Matchfakta TBF-Täby Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I slutet riktades allas blickar mot den avgörande damsingeln.

Emelie Borgstedt och Annie Nordberg Saxberg spelade damdubbel för andra gången den här säsongen.

Publicerad: 2023-01-17

Senast uppdaterad: 2023-01-31

Författare: Magnus Nordberg

Senast ändrad av: Magnus Nordberg

Sponsorer

Besöksadress

Nohabgatan 20
Trollhättan

Postadress

Nohabgatan 20
461 53 Trollhättan

Kontakta oss

Telefon: 0520 - 399 39

e-post: kansli@trollhattansbadminton.se