Gå till innehåll
Trollhättans Badmintonförening
Trollhättans Badmintonförening

Dilan, Elsa, Rebecca, Tobias, Harry och Emil såg till att få med sig två poäng hem från Norrköping.

Division 2-laget säkrade kontraktet

I lördags var det seriesammandrag för våra tre lag och det kanske mest glädjande från helgen var att division 2-laget vann mot Tranås och därmed säkrade fortsatt spel i ”tvåan” nästa säsong.

Flera av våra spelare hade spelförbud i denna omgången efter att ha spelat i Badmintonligan senast. Det, i kombination med att ytterligare några spelare saknades, skapade stor rotation i de tre serielagen. Många spelare fick flytta upp och spela ett snäpp högre i seriesystemet än de är vana vid, samtidigt som några fick göra seriedebut.

Mot bakgrund av detta gjordes det många fina insatser i helgen!

Division 1-laget utan poäng på hemmaplan

Division 1-laget spelade i Innovatumhallen, men fick som väntat en tuff lördag när många ordinarie spelare saknades. Det slutade nu med 2 x 1-7 mot Örebro och Komet.

Mot Örebro stod Ellinor Häger för vinsten i damsingel och mot Komet klev Botvid Ström fram och vann herrsingel 1. TBF halkade i och med förlusterna ner en placering i tabellen och ligger nu femma. Övriga spelare i laget var Annie Nordberg Saxberg, Christoffer Häger, Timmy Nilsson och Kevin Wedin.

Här hittar du aktuell tabell och alla resultat. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Emelie Borgstedt


Division 2-laget på säker mark

TBF:s division 2-lag åkte till Norrköping för möte med Tranås och Örebro 2. Laget bestod av Rebecca Häger och Harry Vaihinger, samt de fyra division 2-debutanterna Elsa Eriksson, Tobias Niemi Ström, Dilan Jacobsson och Emil Gustavsson Bohman.

Första matchen var mot Tranås, huvudkonkurrenten i kampen om att slippa åka ur serien. Vi hade tidigare under säsongen vunnit mot dem med 5-3 och trodde på förhand att de skulle bli en jämn match.

TBF gick in med gott självförtroende och bra pep-talk. Såväl HD1 (Tobias/Harry) som DD (Rebecca/Elsa) var väldigt ensidiga matcher, då TBF vann dessa utan större dramatik. Däremot blev det mer dramatiskt i resterande fyra herrmatcher, som alla gick till tre set. Med god moral lyckade TBF vinna samtliga dessa och ihop med enkla segrar i DS (Rebecca) och mixed (Emil/Elsa) blev resultat 8-0 till TBF! Vinsten innebär att vi nu är på säker mark, i och med att vi är fem poäng före Tranås med endast fyra poäng kvar att spela om.

I lördagens andra match mot Örebro 2 kämpade laget bra mot en för dagen bättre motståndare. Rebecca vann på nytt i DS, men övriga matcher gick till Örebro. Här skall dock även Dilan i HS3 och Rebecca/Elsa i DD ha extra beröm för bra insatser.

När vi summerat helgen var det en mycket nöjd skara TBF:are som kom hem sent på natten med ett säkrat kontrakt för nästa säsong med sig.

Här hittar du aktuell tabell och alla resultat. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Per Häger

Naeemabbas och Felix gjorde båda bra insatser i division 3-laget.


Nära poäng för division 3-laget

Division 3-laget var i Sommarhemsskolans gymnastiksal i Uddevalla och spelade två matcher. Laget bestod av: Lydia Edvartsen, Telma Schärberg, Tuva Roslin (endast andra matchen), Felix Schärberg, Naeemabbas Bandali, Hazem Bazo och Fabian Fåll.

Första matchen spelade vi mot Uddevalla som vi visste skulle bli en svår uppgift. Vinsten i matchen togs av Naeemabbas (3:e singel), som lyckades vinna sin singelpremiär i två raka set. Hazem spelade en tuff tresetare i herrsingel 2, med knapp förlust 18-21 i det avgörande setet. Matchen slutade således 1-7.

Andra matchen spelade vi mot BMK Racket ifrån Alingsås.

Här anslöt Tuva till laget och vi stuvade om lite i laguppställningen. Tuva fick möta Emma Ryberg i både singel och dubbel (tillsammans med Telma), men fick se sig besegrad i båda matcherna. Med lite flyt hade vi kunna fått med oss båda tjejmatcherna.

Herrdubblarna fick en ”mentor” och en debutant vardera och det visade vara ett klokt beslut. Felix och Fabian kunde vinna sin andradubbel i två raka set. Herrsingel 2 vann Naeemabbas med 21-19 i avgörande set och Felix gjorde exakt likadant i tredjesingeln.

Bra att kunna ”hålla ihop det” på slutet, var det ”Robbans tisdagsfys” som fällde avgörandet tro?

Så var det den avgörande mixeden kvar som skulle bli poängavgörande. Lydia och Hazem hängde med Alingsåsparet till en början, men tappade något mot slutet i båda seten. Matchen slutade 3-5.

Kul att kunna fylla på med nya duktiga och hungriga spelare när chansen ges. Bra kämpat allihopa!

Här hittar du aktuell tabell och alla resultat. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

/Robban & Uffe

Publicerad: 2023-02-14

Senast uppdaterad: 2023-02-20

Författare: Magnus Nordberg

Senast ändrad av: Magnus Nordberg

Sponsorer

Besöksadress

Nohabgatan 20
Trollhättan

Postadress

Nohabgatan 20
461 53 Trollhättan

Kontakta oss

Telefon: 0520 - 399 39

e-post: kansli@trollhattansbadminton.se