Gå till innehåll
Trollhättans Badmintonförening
Trollhättans Badmintonförening

Prispallen efter herrdubbelturneringen, med Daniel på silverplats längst till vänster. Saknas på bilden gör Tom, som tog brons.

Fem medaljer på junior-SM!

Ett silver och fyra brons blev TBF:s fina facit på junior-SM i helgen. ”Kul att alla fyra TBF-spelare fick med sig medalj hem till Trollhättan”, säger coachen Jens Olsson.

Junior-SM avgjordes i Umeå och på plats från TBF var kvartetten Thea och Tom Roslin, Annie Nordberg Saxberg och Daniel Niemi Ström. Och samtliga fyra tog sig alltså vidare till söndagens finalspel där SM-medaljerna skulle fördelas.

Längst tog sig Daniel, som tillsammans med Victor Morskogen, Täby, gick till final i herrdubbeln där det dock blev förlust mot Umeå-paret Mio Molin och Elliot Silfver Grahn i en tresetare (17-21, 21-19, 10-21).

- Daniel gjorde en bra dubbelturnering. Inte minst insatsen i semi var stark (2-0 mot andraseedade Hylander/Ramstedt), säger Jens.

I singeln var Daniel illa ute i andra omgången mot Jacob Blom (Påvelund) men tog sig till kvarten med knapp marginal, där det dock tog stopp mot André Irpola i en tresetare.

För Tom Roslin var utfallet snarlikt – semifinal och således en bronsmedalj i dubbel, medan det blev en kvartsfinalplats i singel. Dubbelmedaljen tog Tom ihop med Felix Lindeblad (Påvelund) och på vägen fram slog de seedade Täby-paret Irpola/Pillai i en tuff tresetare i kvarten.

- Tom spelade bra i den kvarten och överlag i turneringen. Sedan måste man ge cred till Umeå-paret (Molin/Grahn) i semin, de var bra. Även när det gäller singeln gjorde han en bra insats. Han hade en tuff lottning, men nådde ändå kvarten, säger Jens.

Tom inledde med att slå Örebros Casper Nordling i en riktigt tuff tresetare, och sedan var faktiskt Tom den ende som tog set av slutsegraren Edvard Hylander (Umeå) när han föll 2-1 i kvarten.

Medaljörerna Thea, Annie och Tom hade ett flyg hem att passa och hann inte vara kvar på prisutdelningen. Denna bilden får därför ersätta de bilder vi annars skulle haft från prispallen.

På damsidan fick vi med oss tre brons. Thea stod för två av dem – i singel och damdubbel ihop med Ebba Holmström (Spårvägen).

- Den som möjligen är lite besviken är väl Thea, eftersom hon var väldigt nära att gå till final. Singel-semin (mot Matilda Ståhle, 19-21 i avgörande set) kunde gått åt vilket håll som helst. Men hon ska ta med sig att hon spelade bättre i söndagens finalspel än dagen innan, trots förlusten, säger Jens.

Thea spelade också en jämn dubbelsemi, men föll i två raka set mot Sofia Strömvall/Alice Molin (Täby/Umeå).

Annie tog karriärens första SM-medalj när hon i mixed knep ett brons tillsammans med Leo Fager (Halmstad). Annie/Leo säkrade en semifinalplats genom att vända underläge i kvartsfinalen. Väl i semi tog det dock stopp mot Victor Morskogen/Alice Molin.

- Annie gjorde ändå en bra match, och höjde nivån jämfört med dagen innan. Men de var aldrig riktigt nära, Morskogen/Molin styrde spelet, konstaterar Jens.

I damdubbeln nådde Annie kvartsfinal tillsammans med Matilda Ståhle (Kista), men där tog det stopp mot förstaseedade Elin Öhling/Elin Ryberg (Frölunda) som senare vann klassen.

Alla resultat från junior-SM hittar du här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2023-02-20

Senast uppdaterad: 2023-02-22

Författare: Magnus Nordberg

Senast ändrad av: Magnus Nordberg

Sponsorer

Besöksadress

Nohabgatan 20
Trollhättan

Postadress

Nohabgatan 20
461 53 Trollhättan

Kontakta oss

Telefon: 0520 - 399 39

e-post: kansli@trollhattansbadminton.se