Gå till innehåll
Trollhättans Badmintonförening
Trollhättans Badmintonförening

Hasse Persson skänker 100 000 och startar ungdomsfond!

TBF har det stora nöjet att berätta att klubbens före detta ordförande Hasse Persson har beslutat att skänka 100 000 kronor till TBF i form av en ungdomsfond! Hasse Perssons Ungdomsfond kommer genom årliga stipendier uppmärksamma TBF-ungdomar som utmärkt sig som goda föredömen.

Hasse Persson var ordförande i TBF 1992-2012 och är tillika utsedd till klubbens hedersordförande för sina viktiga insatser genom åren.

- Jag har tränat, tävlat, varit ordförande, ungdomstränare och ledare i Trollhättans Badmintonförening. Jag tycker att det är viktigt att ge tillbaka något till den förening som jag levt med större delen av mitt liv, förklarar Hasse Persson sitt beslut.

Han konstaterar att det finns flera sätt att ge något tillbaka till sin förening. Ett sätt är att bidra med ideella arbetsinsatser. Ett annat sätt är att bidra ekonomiskt om man tjänat pengar på sin idrott. Hasse Persson drar parallellen till skridskostjärnan Nils van der Poel, som nyligen skänkte de 100 000 kronor har fick på Idrottsgalan till sin moderförening, Skridskoklubben Trollhättan.

- Jag fick vare sig utmärkelser eller vinstpengar på Idrottsgalan. Däremot har jag genom lite andra oväntade vinstpengar fått en bra möjlighet att också jag ge ett ekonomiskt bidrag till min förening - Trollhättans Badmintonförening, säger Hasse och fortsätter:

- I TBF har jag haft förmånen att se många ungdomar växa både som idrottare och människa. Utifrån dessa utgångspunkter bidrar jag nu med 100 000 kronor i form av en ungdomsfond till TBF:s mycket livaktiga ungdomsverksamhet. Avsikten med fonden är i första hand att uppmärksamma TBF-ungdomar som genom ett positivt, sportsligt och hjälpsamt sätt utgör föredömen för övriga TBF-ungdomar.

Medel ur fonden kan antingen ges i form av årliga stipendier till förtjänta TBF-ungdomar eller till speciellt viktiga ungdomsprojekt inom föreningen.

Från klubbens sida är vi förstås oerhört tacksamma för detta stora och oväntade bidrag som Hasse riktar direkt till vår ungdomsverksamhet.

- Det betyder oerhört mycket för klubben och vår, redan innan detta, fantastiska ungdomsverksamhet att få den här möjlighet. Att kunna premiera ungdomar som är bra förebilder och tar ansvar för andra, eller som på annat sätt bidrar utan att nödvändigtvis vara de bästa badmintonspelarna, det går precis i Hasses (tillika min pappas) anda. Det är på det sättet som han under många år har varit en stor bidragande kraft till att TBF är den fina klubb vi är, säger TBF:s ordförande Lena André.

Fakta Hasse Perssons ungdomsfond

Fondens inriktning: Utdelning av fondmedel kan ske i form av årliga stipendier till förtjänta TBF-ungdomar som genom ett positivt, sportsligt och hjälpsamt sätt under det gångna året varit ett föredöme för övriga TBF-ungdomar. Fondmedel kan också utdelas till speciella, viktiga ungdomsprojekt inom klubben.

Beslutsfattare av fondmedlens utdelning: TBF:s ansvarige ungdomsledare tillsammans med klubbens ordförande beslutar i samråd med övriga ungdomsledare om respektive års utdelning av fondmedel. År 2023 är beslutsfattarna Lasse Westerbäck och Lena André.

Tidpunkt för fondmedlens utdelning: Stipendierna utdelas årligen i samband med TBF:s traditionella tävling ”Nyårssmällen”. Övrig årlig utdelning av fondmedel sker vid lämplig tidpunkt. För säsongen 2022/2023 kommer utdelning till stipendiat att ske i samband med semifinalen i lag-SM den 4 april.

Publicerad: 2023-02-22

Senast uppdaterad: 2023-03-06

Författare: Magnus Nordberg

Senast ändrad av: Magnus Nordberg

Sponsorer

Besöksadress

Nohabgatan 20
Trollhättan

Postadress

Nohabgatan 20
461 53 Trollhättan

Kontakta oss

Telefon: 0520 - 399 39

e-post: kansli@trollhattansbadminton.se