Gå till innehåll
Trollhättans Badmintonförening
Trollhättans Badmintonförening

Ann Sofie och Iben säkrade finalplatsen genom att avgöra i Golden set. (Foto: Per Ceivik)

VI ÄR I SM-FINAL!

TBF är klart för SM-final – den första i klubbens historia! Finalplatsen säkrades via 4-3 hemma mot Påvelund i en match som innehöll all form av dramatik – och ett snöpligt slut.

- Det är fantastiskt kul för klubben. Semifinalen blev precis så spännande som vi trodde att den skulle bli. Sedan var det förstås ett tråkigt sätt att vinna på, sammanfattar Lasse Westerbäck, som tillsammans med Jens Olsson coachade laget fram till seger i den här SM-semifinalen.

Och ja, låt oss börja med den snöpliga upplösningen på det här dramat. Efter en riktig marathonmatch hade vi 3-3 på resultattavlan och ett Golden set väntade – i damdubbel. Med Iben Bergstein och Ann Sofie Husher Ruus för TBF, och med Malena Norrman och Lia Salehar för Påvelund.

Påvelund-paret skaffade sig ett litet grepp, hade 6-4 vid sidbytet, men TBF åt sig ikapp och vid 6-6 kom första signalen om att allt inte stod rätt till med Norrman, som fick tillkalla läkarhjälp på grund av krampkänning. Spelet kom visserligen igång igen, men vid ledning 9-8 till TBF blev Malena Norrman tvungen att kasta in handduken.

Ett trist slut på ett drama som vid det laget hade pågått i tre timmar.

343 åskådare kom till Innovatumhallen och fick bland annat se Daniel Lundgaard och Sebastian Bugtrup vinna herrdubbeln.

Det ska dock inte ta någon ära ifrån TBF-laget, som på nytt gjorde en heroisk insats. Den största hjälten av alla var Ann Sofie, som var 100-procentig ikväll med seger i damsingel, damdubbel och i Golden set.

-Jag är jätteglad förstås! Glad att kunna bidra med de här vinsterna ikväll. Jag vet att klubben hade förhoppningar om att kunna nå finalen och nu är vi där! säger hon.

Det var Ann Sofie som låg bakom att TBF fick den perfekta starten på matchen och gick fram till 2-0. Parallellt med att Daniel Lundgaard och Sebastian Bugtrup vann herrdubbeln, vände nämligen Ann Sofie ett till synes hopplöst underläge i damsingeln till seger 3-2 mot Laura Flöj Thomsen.

-Vi känner varandra väl, har mötts många gånger när vi var yngre. Hon spelade bra i början samtidigt som jag spelade lite spänt, men jag hittade en väg in i matchen lyckligtvis.

Men sedan vann Påvelund inte helt oväntat båda herrsinglarna och följde sedan upp med att också vinna mixed i en riktigt tajt femsetare.

-Iben har problem med en ryggskada och det hämmade oss mer i mixeden än i damdubbeln, det var också därför vi inte ville spela mixed i Golden set. Men sedan ska också sägas att Söndergaard och Norrman (Påvelunds mixed-par) spelade bra, konstaterar Lasse.

Så i underläge 2-3 låg all press på Ann Sofie och Iben inför den avslutande damdubbeln. Men TBF-paret höll för trycket, vann med 3-1 i set, och tog matchen till ett avgörande Golden set.

-Jag hade ändå en bra känsla inför damdubbeln och kände att vi var knappa favoriter, säger Ann Sofie.

Och dina tankar när det blev damdubbel igen i Golden set?

-Jag förstod att det nog skulle bli damsingel eller damdubbel. Det är ganska skönt att ha någon vid sin sida när man ska lösa en sådan här uppgift, därför var jag nöjd att det blev damdubbel och att jag och Iben fick den här utmaningen tillsammans.

TBF-paret löste som sagt den utmaningen på bästa sätt och såg därmed till att TBF har nått slutmålet – SM-finalen som spelas i Uppsala nästa månad. Där ställs vi mot Fyrisfjädern eller Aura.

Slutligen ett tack till kvällens matchvärd GKN Aerospace, till alla som hjälpte till att ro arrangemanget i land och till de 343 åskådare som kom till Innovatumhallen!

TBF-Påvelund 4-3

Daniel Lundgaard / Sebastian Bugtrup – Andreas Söndergaard / Mads Thögersen 3-0 (11-9, 11-7, 11-7)

Ann Sofie Husher Ruus – Laura Flöj Thomsen 3-2 (5-11, 7-11, 11-6, 11-8, 11-7)

Ludvig Petre Olsson – Christopher Vittoriani 1-3 (11-8, 9-11, 8-11, 6-11)

Sebastian Bugtrup – Gabriel Ulldahl 1-3 (8-11, 4-11, 13-11, 7-11)

Daniel Lundgaard / Iben Bergstein – Andreas Söndergaard / Malena Norrman 2-3 (8-11, 11-6, 12-10, 9-11, 9-11)

Ann Sofie Husher Ruus / Iben Bergstein – Malena Norrman / Lia Salehar 3-1 (11-9, 11-13, 11-6, 13-11)

Golden set

Husher Ruus / Bergstein – Norrman / Salehar 9-8, avbröts pga skada

Ludvig bjöd bra motstånd mot Påvelunds singeletta Christopher Vittoriani de tre första seten.

Publicerad: 2023-03-16

Senast uppdaterad: 2023-03-26

Författare: Magnus Nordberg

Senast ändrad av: Magnus Nordberg

Sponsorer

Besöksadress

Nohabgatan 20
Trollhättan

Postadress

Nohabgatan 20
461 53 Trollhättan

Kontakta oss

Telefon: 0520 - 399 39

e-post: kansli@trollhattansbadminton.se