Gå till innehåll
Trollhättans Badmintonförening
Trollhättans Badmintonförening

Division 3-laget med Edvard, Hazem, Tuva, Oskar, Lydia, Elsa och Dilan vann säsongens sista seriematch, mot Carlton med 5-3.

Bra avslutning på seriespelet

Den gångna helgen avslutades seriespelet för våra tre lag i division 1, 2 och 3. Det blev ett bra sista seriesammandrag där laget i ”ettan” klättrade en placering, där laget i ”tvåan” tog full pott och där laget i ”trean” tog sin första seger för säsongen!

Mittenplacering för division 1-laget

Division 1-laget var i Frölunda och inkasserade en förlust mot Skogås, 2-6, och en säker seger mot Västerås, 8-0.

Laget bestod av Emelie Borgstedt, Thea Roslin, Annie Nordberg Saxberg, Tom Roslin, Daniel Niemi Ström, Botvid Ström, Oskar Westerlund, Felix Nandin och Kevin Wedin.

Mot Skogås stod Thea och Tom för vinsterna i sina singlar, men övriga sex matcher vann Stockholmslaget i raka set.

Bättre gick det mot seriejumbon Västerås, där vi hade full kontroll i alla matcher. Dubblarna vanns av Felix/Oskar, Botvid/Kevin och Emelie/Annie, medan Thea, Daniel, Tom och Botvid tog hand om singlarna. Den avslutande mixeden vanns av Tom/Emelie.

Segern innebar att vi klättrade en placering i tabellen och därmed slutade mitt i tabellen på en 4:e plats, med tio inspelade poäng. Alla resultat hittar du här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Division 2-laget tog full pott i Karlstad

TBF:s lag i division 2 åkte till Karlstad för möte med hemmalaget Karlstad och BMK Göta.

Laget bestod av Elsa Ceivik, Emil Gustavsson Bohman, Christoffer Häger, Ellinor Häger, Tobias Niemi Ström, Timmy Nilsson och Harry Vaihinger.

Första lagmatchen var mot redan klara seriesegrarna Karlstad. Karlstad hade innan detta sammandraget inte tappat en enda poäng på hela säsongen. Den här gången saknades deras norska tjejer och TBF-bekantingen Alexander Rydström, men i övrigt var det deras ordinarie lag. Matchen blev jämn och välspelad, där Elsa och Ellinor gav säkra segrar i tjejmatcherna, samt i mixed genom Elsa och Harry. Killarna kämpade tappert och Christoffer och Emil vann två mycket jämna singelmatcher och TBF kunde vinna med 5-3.

I den andra lagmatchen ställdes vi mot BMK Göta från Linköping och här blev det lika spännande och välregisserade delmatcher som mot Karlstad. Återigen var det Elsa, Ellinor och Harry som visade vägen med tre stabila vinster i DD, DS och MD. Bland killarna var det nu istället Timmy ihop med Harry i HD1 och Tobias i HS3 som bidrog med de två nödvändiga vinsterna för att TBF skulle få 5-3 här också.

När vi summerat dagen kan vi konstatera att vi under säsongen gjort stora framsteg och gått från många förluster i början av säsongen till att nu vinna mot topplagen. Detta bådar gott för nästa säsong. Laget slutade sexa i tabellen med nio inspelade poäng.

Alla resultat från division 2 hittar du här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vid penna Per Häger

 

Första segern för division 3-laget

Division 3-laget var i Färgelanda Sporthall och spelade två matcher. Laget bestod av: Lydia Edvartsen, Elsa Eriksson, Tuva Roslin, Oskar Johansson, Dilan Jacobsson, Edvard Petré Olsson och Hazem Bazo.

Första matchen spelade vi mot Christinehamn som inte hade tappat en poäng under hela serien.

Vi kämpade på så gott vi kunde mot det tuffa motståndet. Elsa och Lydia var nära att ta första setet i damdubbeln, men föll på ”målfoto” (20-22). Edvard och Oskar hade ett jämnt andra set i herrdubbel 2 (18-21). Edvard fick möjlighet att revanschera sig i andra singeln mot Oscar Aronsson, men efter en jämn match så föll han på målsnöret (19-21, 16-21). I damsingeln pressade Tuva sin motståndare Sofia Larsson i första set (21-19). Även Tuva skulle få chans på revansch mot Sofia, nu i par med Hazem i den avslutande mixeden. Det blev en jämn match men slutade i motståndarlagets favör.

Matchen slutade med 0-8, men alla kämpade på så gott man kunde.

Sedan avslutade vi säsongens seriespel mot BMK Carlton ifrån Kumla.

I denna match lämnade Carlton w.o. i herrdubbel 2. Edvard i par med Hazem ökade på ledningen med en stabil insats i herrdubbel 1. Elsa och Tuva hade det inledningsvis lite tyngre i damdubbeln och förlorade första set (19-21), men vann sedan 21-18, 21-10. Kul att se att tjejerna kunde jobba sig tillbaka in i matchen.

Sen var det dags för singlarna. Dilan förlorade sin efter två hårda set, bra kämpat! Tuva vann sin match och säkrade därmed en poäng till oss. Edvard förlorade en tajt tre-setare, men i och med att

Hazem vann herrsingel 3 var segern i lagmatchen säkrad! Den avslutande mixeden spelade Lydia och Oskar, för att vara första gången dom spelade tillsammans gick det över förväntan.

Riktigt roligt att avsluta seriespelet med att ta säsongens första seger! Alla resultat från division 3 hittar du här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vi vill passa på att tacka samtliga spelare som varit med och kämpat för laget under säsongen!

/Robban & Uffe

Publicerad: 2023-03-22

Senast uppdaterad: 2023-03-22

Författare: Magnus Nordberg

Sponsorer

Besöksadress

Nohabgatan 20
Trollhättan

Postadress

Nohabgatan 20
461 53 Trollhättan

Kontakta oss

Telefon: 0520 - 399 39

e-post: kansli@trollhattansbadminton.se