Gå till innehåll
Trollhättans Badmintonförening
Trollhättans Badmintonförening

Guldhattarna på efter succé på ungdoms-SM!

Harry, Tuva och Timmy med guldhattar - som sig bör när man har vunnit SM-guld!

Det blev guld till Timmy, Harry och Tuva på helgens ungdoms-SM – och sammanlagt inte mindre sex medaljer till TBF:s duktiga spelare!

Ungdoms-SM för U13, U15 och U17 avgjordes i Stockholm/Uppsala och blev alltså en succé för TBF. De största framgångarna kom i Enskede där U15-kvartetten Timmy Nilsson, Harry Vaihinger, Tuva Roslin och Tobias Niemi Ström samtliga tog sig upp på prispallen.

Guldmedaljerna kom i herrdubbel genom Timmy/Harry, samt i damdubbel där Tuva i par med Frölundas Greta Ribokas tog hem klassen.

Timmy/Harry vann finalen mot förhandsfavoriterna Erik Blomberg/Adam Medin (Kinnekulle/Täby) med 22-20, 21-18. Tuva/Greta var förstaseedade i damdubbeln och höll för favorittrycket genom att slå Anvita Harakamani/Bianca Swahn (Påvelund/Spårvägen) med 22-20, 21-14 i finalen.

-U15-gänget gör ett jättefint SM och att Timmy/Harry vinner herrdubbeln är onekligen en liten skräll, även om vi visste innan att kapaciteten fanns. Tuva och Greta var favoriter och kul att det höll för dem, inte minst som Tuva hade varit sjuk dagarna precis innan, säger TBF-ledaren Jens Olsson, och fortsätter:

-Sedan var det också en stor skräll att Timmy och Maja (Tornemo, från Badmintonklubben Fåken) tog sig till final i mixed. Erik/Anvita, som de slog i semifinalen, tog ju faktiskt brons på EM.

Finalen förlorade de sedan mot William Fjällby och Greta Ribokas, men ett SM-silver i mixed för Timmy var över förväntan!

För Tobias blev det en bronspeng i herrdubbeln tillsammans med Victor Gunnlert (Frölunda), efter att ha förlorat en tuff semi mot Erik/Adam.

-Enda missräkningen är väl egentligen Harry/Tuva i mixed, de ska normalt sett gå längre. Men, som sagt, det positiva överväger med råge, sammanfattar Jens.

Alla resultat från U15-SM Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Helge och Telma tog sina första SM-medaljer!

Två medaljer på U13

Medaljer blev det också till våra två yngsta deltagare på SM – Helge Vaihinger och Telma Schärberg som spelade U13-SM i Uppsala.

Helge tog ett silver i herrdubbeln tillsammans med Örebros Casper Bohlin, bland annat efter att ha slagit det andraseedade paret Frank Rosshagen/Parth Tendulkar (Spårvägen) i en tresetare i semifinalen. I finalen blev det dock förlust 18-21, 17-21 mot David Emmanuel Cabahug/Jeffrey Lakshmikanthan (Kista).

Telma tog en bronsmedalj i damdubbel tillsammans med Täbys Garvita Yadav, genom att ganska enkelt ta sig fram till semi. Där blev dock förstaseedade paret Meja Jahani/Xiaoyin Liang (Fyris/Komet) för svåra.

Telma gick dessutom till kvartsfinal i både singel och mixed (i par med Helge).

Alla resultat från U13-SM Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bra kvalspel av U17-killarna

I U17-klassen fanns kanske inte samma förhoppningar om medaljer, men trion Edvard Petre Olsson, Emil Gustavsson Bohman och Dilan Jacobsson gjorde ett bra kvalspel och tog sig alla tre in i huvudturneringen i singel. Det gjorde att TBF hade inte mindre än fyra spelare med i huvudturneringen, då Christoffer Häger var inne utan att behöva kvala.

Christoffer var sedan den ende som tog sig vidare från första omgången.

-Insatserna i kvalet, samt Emil/Edvards dubbel som ledde fram till kvartsfinal, var det mest positiva. Sedan är det jättenära att Dilan vinner sin singel i första omgången. Christoffer spelade bra i första omgången, men når inte samma nivå i andra matchen tyvärr, sammanfattar Jesper Olsson från U17-tävlingen.

Alla resultat från U17-SM Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sammanfattningsvis resulterade USM-helgen alltså i sex medaljörer från TBF. Lägger vi till de fyra medaljörer vi hade på junior-SM förra månaden (Daniel Niemi Ström, Tom Roslin, Thea Roslin och Annie Nordberg Saxberg) har vi inte mindre än 10 TBF-spelare som 2023 har tagit medalj på ungdoms- eller junior-SM!

Publicerad: 2023-03-28

Senast uppdaterad: 2023-04-02

Författare: Magnus Nordberg

Senast ändrad av: Magnus Nordberg

Sponsorer

Besöksadress

Nohabgatan 20
Trollhättan

Postadress

Nohabgatan 20
461 53 Trollhättan

Kontakta oss

Telefon: 0520 - 399 39

e-post: kansli@trollhattansbadminton.se