Gå till innehåll
Trollhättans Badmintonförening
Trollhättans Badmintonförening

Ludvig Petre Olsson ser fram emot att spela final i lag-SM inför storpublik på lördag. (Foto: Per Ceivik)

Luddes tankar inför SM-finalen

På lördag ställs TBF mot Fyrisfjädern i vår första SM-final någonsin. Vi tog pulsen på vår singeletta Ludvig Petre Olsson, som ägnat sig åt ofrivillig vila de senaste dagarna.

- Just nu är jag förkyld och tjock i halsen, säger Ludde när vi når honom vid lunchtid på tisdagen, men han är inte orolig att det ska stoppa honom från spel i finalen.

- Jag hoppas kunna träna igen på torsdag och fredag. Prestationsmässigt tror jag heller inte att det kommer att påverka mig. Ibland kan man faktiskt spela bättre när man precis har varit sjuk, det är som att pressen släpper lite.

Om vi bortser från din förkylning för en stund - hur mycket ser du fram emot lördagen?

- Det ska bli sjukt roligt. Förra året var jag med som kommentator och det var riktigt bra stämning. Och det ska bli extra kul att möta Fyris på deras hemmaplan.

Själv bor och tränar du i Uppsala numera. Snackas det mycket inför matchen?

- Ja, det gör det allt en del. I princip alla i deras lag tränar ju här. Sedan har jag lärt känna en del folk i Uppsala, så det är klart att det är en speciell match.

Dessutom inför stor publik kan vi förmoda, eftersom ungdomstävlingen Svenska Cupen gör att en stor del av badminton-Sverige samlas i Uppsala i helgen.

- Man börjar bli lite nervös, men det är bara positivt. Jag gillar att spela inför mycket publik. Och beträffande Svenska Cupen kommer jag att vara med och coacha på fredag.

Vad är förklaringen till att TBF gått så bra den här säsongen? Laget är ju faktiskt nästan samma som vi spelade med förra säsongen.

- Ja, egentligen hade vi nog till och med snäppet bättre lag ifjol, på papperet. Men vi har spelat bra igenom hela serien, vi har en bra sammanhållning och så har vi haft lite medvind också. Framför allt tycker jag att tjejerna har överpresterat i flera matcher. Självklart har Daniel (Lundgaard) och ”Bugge” (Sebastian Bugtrup) också spelat bra, och inte minst Daniel har tagit sig till en ny nivå, men ofta är det tjejerna som har överraskat.

Din egen prestation då? Det är tufft motstånd när man spelar förstasingel i Badmintonligan.

- I det stora hela har jag spelat bra och jag är nöjd med mitt spel. Jag har spelat jämnt mot de flesta och har varit nära i flera av de matcher jag förlorat. Det jag måste bli bättre på är hålla ihop spelet på en hög nivå genom hela matcherna. Sedan vet jag att det blir jättetufft på lördag. Deras singeletta (Firman Abdul Kholik) är riktigt bra och har en grym statistik i Badmintonligan. Vi tränar ihop och känner varandra väl.

Slutligen, vad tror du om matchen på lördag?

- Alltså, jag tror ändå att vi har en bra chans. Jag tror att det kan bli 3-3 och att vi vinner i Golden set!

SM-finalen mellan TBF och Fyrisfjädern spelas i Uppsala lördag 15 april, med start klockan 16.00.

Publicerad: 2023-04-12

Senast uppdaterad: 2023-04-14

Författare: Magnus Nordberg

Senast ändrad av: Magnus Nordberg

Sponsorer

Besöksadress

Nohabgatan 20
Trollhättan

Postadress

Nohabgatan 20
461 53 Trollhättan

Kontakta oss

Telefon: 0520 - 399 39

e-post: kansli@trollhattansbadminton.se