Gå till innehåll
Trollhättans Badmintonförening
Trollhättans Badmintonförening

Dubblarna bedöms vara våra starkaste kort i finalen, och inte minst då herrdubbeln med Sebastian Bugtrup och Daniel Lundgaard. (Foto: Per Ceivik)

"Vi är inte nöjda än - vi vill vinna den här finalen"!

TBF-coachen Jesper Olsson har en positiv känsla inför lördagens final mot Fyrisfjädern i lag-SM, som han tror kommer bli riktigt jämn, och lovar att vi kommer få se ett laddat och hungrigt TBF i Uppsala.

- Vi kommer med det bästa laget vi kan ställa på banan och jag förmodar att det är i princip samma från deras sida, säger Jesper.

Förväntar du dig några förändringar i deras lag jämfört med hur de satte upp laget i semifinalen mot Aura?

- Jag tror kanske att de kommer att förstärka sin damsingel genom att plocka in Yaelle Hoyaux. Men i övrigt förväntar vi oss inga stora förändringar.

Hur ser du på matchen i stort? Vilka är nyckelmatcherna?

- Alla matcher kommer vara stentuffa. Men det är klart, herrsingel 1 är svår. De har seriens bäste singelspelare (Firman Abdul Kholik). Stärker de upp sin damsingel är de kanske favoriter där också. I gengäld är vi starka i dubblarna och jag ser oss som favoriter i herrdubbel och mixeddubbel. Sedan är damdubbel och herrsingel 2 väldigt öppna, säger Jesper, och fortsätter:

- Men sedan blir det inte alltid som man tror. Se på semifinalen mot Påvelund, där vi trodde att vi skulle vinna mixed men förlorade den. Och istället vann vi damsingeln som vi kanske inte trodde att vi skulle vinna. Så det känns väldigt öppet.

Tidigare under säsongen har vi varit bra på att vinna de jämna matcherna. Vad beror det på?

- Exakt, vi har sagt att vi haft lite stolpe-in, men ofta finns det en anledning till att man vinner de avgörande bollarna och de jämna matcherna. Vi har ett lag som verkligen kämpar hela vägen och det kommer vi göra på lördag också. Vi är inte nöjda med att ha gått till final, vi vill verkligen vinna den här matchen! Och vi tror på det!

På lördag kväll vet vi om SM-bucklan hamnar i Trollhättan, eller om den blir kvar i Uppsala.

Läs också intervjun med Ludvig Petre Olsson inför finalen.

Publicerad: 2023-04-14

Senast uppdaterad: 2023-04-16

Författare: Magnus Nordberg

Senast ändrad av: Magnus Nordberg

Sponsorer

Besöksadress

Nohabgatan 20
Trollhättan

Postadress

Nohabgatan 20
461 53 Trollhättan

Kontakta oss

Telefon: 0520 - 399 39

e-post: kansli@trollhattansbadminton.se