Gå till innehåll
Trollhättans Badmintonförening
Trollhättans Badmintonförening

Badmintonligan

Ludvig Petre Olsson är en av nyckelspelarna i TBF:s ligalag.

Badmintonligan är landets högsta nationella serie och samlar Sveriges åtta bästa lag. Grundserien spelas vanligen från september till januari och följs sedan av ett SM-slutspel för att kora den svenska lagmästaren. TBF gjorde debut i Badmintonligan säsongen 2017/2018 och har sedan dess tillhört ligan.

Bästa sättet att följa Badmintonligan är via vår nyhetsrapportering här på hemsidan, samt via Badmintonligans hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. där du hittar alla resultat och aktuell tabell.

Våra hemmamatcher ser du givetvis bäst live i Innovatumhallen. Men du kan också följa TBF:s matcher via SolidSport Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..


TBF:s spelprogram säsongen 2022/2023


Umeå-TBF

7 sep

TBF-Fyrisfjädern

12 sep

TBF-Spårvägen

26 sep

TBF-Frölunda

3 okt

Påvelund-TBF

4 okt

Täby-TBF

24 okt

TBF-Aura

8 nov

Aura-TBF

14 nov

TBF-Påvelund

30 nov

TBF-Umeå

7 dec

Frölunda-TBF

12 dec

Spårvägen-TBF

10 jan

TBF-Täby

17 jan

Fyrisfjädern-TBF

31 jan


Så spelas Badmintonligan

De åtta lagen möts i en dubbelserie. Efter 14 spelade omgångar väntar SM-slutspel för de sex bäst placerade lagen. Lag 1-2 är direktkvalificerade för semifinal, medan lag 3-6 spelar kvartsfinaler. Lag 8 får kvala mot lag från division 1 för att hänga kvar i ligan, medan lag 7 har spelat färdigt för säsongen.

En lagmatch i Badmintonligan består av sex delmatcher – två herrsinglar samt damsingel, damdubbel, herrdubbel och mixed. Matcherna spelas i bäst av fem set, med korta set till 11. Om lagmatchen slutar 3-3 följer ett Golden set (ett set till 11 i någon av kategorierna) för att kora en vinnare. En vunnen lagmatch belönas med tre poäng. Undantag är om matchen avgjorts i Golden set, då vinnande lag får två poäng och det förlorande en poäng.

Jesper Borgstedt, med rötterna i TBF, spelar regelbundet i ligalaget. Här tillsammans med Ann Sofie Husher Ruus.

Publicerad: 2022-11-11

Senast uppdaterad: 2022-11-28

Författare: Magnus Nordberg

Senast ändrad av: Magnus Nordberg

Sponsorer

Besöksadress

Nohabgatan 20
Trollhättan

Postadress

Nohabgatan 20
461 53 Trollhättan

Kontakta oss

Telefon: 0520 - 399 39

e-post: kansli@trollhattansbadminton.se