Gå till innehåll
Trollhättans Badmintonförening
Trollhättans Badmintonförening

Träning

Hos TBF kan alla vara med och spela, oavsett ålder, kunskap och ambitionsnivå. Vi har träningsgrupper för alla nivåer och ser till att du hamnar i den grupp som passar bäst för dig utifrån dina förutsättningar och ambitioner. Alla våra träningsgrupper är mixade tjej-/pojkgrupper, vilket vi ser som en stor styrka i vår verksamhet!

Samtliga våra träningsgrupper håller till i Innovatumhallen – vår fantastiska badmintonhall med nio banor av toppkvalitet! För dig som vill börja spela hos TBF - läs mer här.

Så här ser våra olika träningsgrupper ut:

​Ungdomsgrupper

Som nybörjare börjar du vanligtvis i en ungdomsgrupp. Här är fokus på att lära sig grunderna i badminton, genom rolig och allsidig träning. Ungdomsgrupperna tränar 2 gånger/vecka.

I takt med att dina kunskaper ökar kan du vara mogen att flytta över till en tävlingsgrupp. Men det är frivilligt, den som inte vill ge sig ut och tävla kan välja att stanna kvar i sin ungdomsgrupp.

Vi försöker även att erbjuda interntävlingar några gånger per säsong för våra ungdomsgrupper.

​Tävlingsgrupper

I våra tävlingsgrupper skruvas ambitionerna upp ett snäpp jämfört med ungdomsgrupperna. Tävlingsgrupperna tränar 3-4 gånger/vecka och du förväntas vara med på i alla fall någon tävling per säsong. Men fortfarande är det lika viktigt att ha roligt, det ser vi som en grundförutsättning för att man ska trivas med sin badminton.

Vuxengrupp

Det är aldrig för sent att lära sig spela badminton. För dig som har insett att badminton är det perfekta sättet att ta hand om sin hälsa och samtidigt ha roligt, är vår vuxengrupp det perfekta valet. Gruppen tränar 1 gång/vecka och här får du lära dig grunderna.

Motionsgrupp

Vår motionsgrupp är för dig som har grundkunskaper om badminton och kanske har hållt på med badminton tidigare. Motionsgruppen har 3 träningstillfällen/vecka och sköter upplägget på egen hand.

Publicerad: 2022-10-15

Senast uppdaterad: 2023-09-14

Författare: Magnus Nordberg

Senast ändrad av: Magnus Nordberg

Sponsorer

Besöksadress

Nohabgatan 20
Trollhättan

Postadress

Nohabgatan 20
461 53 Trollhättan

Kontakta oss

Telefon: 0520 - 399 39

e-post: kansli@trollhattansbadminton.se