Gå till innehåll
Trollhättans Badmintonförening
Trollhättans Badmintonförening

Ann Sofie Husher Ruus stod för två viktiga vinster i bortamatchen mot Aura.

Ny seger mot Aura

TBF stod för en riktigt stark insats ikväll och bärgade tre nya poäng mot Aura. 4-2 skrevs segersiffrorna till nere i Malmö.

Därmed har vi på mindre än en vecka vunnit mot topplaget från Skåne två gånger – och tagit över andraplatsen i tabellen.

-Ja, det hade man inte vågat hoppas på. Men vi har ett härligt go i laget och ikväll gör alla en gedigen insats, med ett extra plus till tjejerna, säger coachen Jesper Olsson.

En match som hade särskilt stor inverkan på poängfördelningen var damsingeln, där TBF:s Ann Sofie Husher Ruus drog det längsta strået i en tuff femsetare mot Frederikke Lund. Ann Sofie räddade setbollar i tredje set för att till slut vinna setet med 14-12 och vann sedan avgörande set med knappa 11-9.

-Det blev ju en nyckelmatch ikväll och det var kanske ingen match vi hade vågat räkna med, men Ann Sofie gör det jättebra, säger Jesper.

Ann Sofie seger kom parallellt med att Daniel Lundgaard och Sebastian Bugtrup enkelt spelade hem herrdubbeln, vilket gav TBF en kanonstart med 2-0-ledning. Daniel följde sedan upp med att vinna mixed ihop med Iben Bergstein, vilket satte TBF i ledning 3-2 inför den avslutande damdubbeln (båda herrsinglarna hade gått i Auras favör).

-På förhand kändes damdubbeln väldigt öppen, men Iben och Ann Sofie gör en väldigt bra match och vinner i tre raka set!

Tre nya poäng innebär att TBF alltså återfinns på andraplats i tabellen med sex omgångar. Nästa gång väntar serietrean Påvelund hemma i Innovatumhallen. 30 november spelas den matchen.

För alla matchresultat från Aura-TBF: https://www.scoreboardlive.se/tournament/show/1159 Länk till annan webbplats.

För aktuell tabell i ligan: https://www.badmintonligan.se/Matcher/Grundserien/ Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2022-11-14

Senast uppdaterad: 2022-11-22

Författare: Magnus Nordberg

Senast ändrad av: Magnus Nordberg

Sponsorer

Besöksadress

Nohabgatan 20
Trollhättan

Postadress

Nohabgatan 20
461 53 Trollhättan

Kontakta oss

Telefon: 0520 - 399 39

e-post: kansli@trollhattansbadminton.se