Gå till innehåll
Trollhättans Badmintonförening
Trollhättans Badmintonförening

Laget som gjorde det, från vänster: Jesper, Sebastian, Daniel, Iben, Lasse, Jens, Emelie och Annie. Sittande/liggande: Adam, Ann-Sofie, Jesper och Ludvig. Övriga som spelat matcher i ligan under säsongen är Thea, Tom, Daniel Niemi Ström, Hans-Kristian Vittinghus och Vivien Sandorhazi.

SM-guld!!!

TBF har vunnit lag-SM för första gången!! Den historiska segern kom via 4-2 i finalen mot Fyrisfjädern.

På nytt vände TBF ett besvärligt underläge med 1-2 till seger med 4-2 i Uppsala på lördagskvällen, och på nytt visades prov på en fantastisk laginsats.

Så här gick snacket efter att SM-guldet säkrats:

Coach Jesper Olsson: ”Fantastiskt roligt, vilket härligt lag och publikstöd vi har! Underbar seger och på nytt är det en stark laginsats som ligger bakom att vi vinner! Vi fick inte den bästa starten när vi förlorade den jämna damdubbeln. Sedan är vi också illa ute i mixed. Att Daniel och Iben vänder det underläget är matchavgörande.”

Ludvig Petre Olsson: ”En obeskrivlig känsla, jag har svårt att ta in det! Jag är otroligt glad! Åter igen är det många tajta matcher, och vi lyckas lösa det. Själv spelade jag bra, men blir lite för ivrig på de avgörande bollarna”, säger Ludde, som bjöd bra motstånd mot Firman Kholik i herrsingel 1 men föll efter tre jämna set.

Daniel Lundgaard: ”Det var en galen match. Vi är glada att vi lyckades vinna, vi vet vad det betyder för klubben. Man har gjort kloka förstärkningar och vi har steg för steg blivit bättre de senaste säsongerna”, säger Daniel, som vann dubbelt (herrdubbel och mixed) och gav sin syn på den viktiga vändningen i mixed: ”Vi fick en riktigt dålig start, jag hade inte spelat mixed på ett litet tag. Men vi lyckades höja vår nivå ju längre matchen led.”

Sebastian Bugtrup, om den olyckliga starten på herrsingel 2, där motståndaren Johan Azelius fick en boll i ögat redan i matchinledningen: ”En väldigt konstig start på matchen, som utan tvekan påverkade honom på de första bollarna efter breaket. För mig handlade det om att behålla fokus, så att jag inte skulle gå ner mig en nivå på grund av detta”, säger Sebastian, som gillade inramningen runt finalen: ”Det var mer folk på läktaren här än i motsvarande final i Danmark och vi hade ett härligt stöd! Vi danska spelare känner starkt för klubben, jag hoppas att det syntes!”

Laget och supportrarna i gemensam segerdans när guldet säkrats! (Foto: Torbjörn Jansson)

Ludde och laget segerdansar med skumpa, som sig bör när man vunnit SM-guld! (Foto: Torbjörn Jansson)

Hade laget vunnit utan stödet från det här fantastiska gänget? Knappast, va!? (Foto: Torbjörn Jansson)

Matchen i korthet

Herr- och damdubbel inledde finalen. I herrdubbeln infriade Daniel och Sebastian förväntningarna och vann knappt men klart med 3-1 mot Rasmus Espersen och Melker Zickerman Bexel. 1-0 till TBF.

I damdubbeln fick TBF-paret Ann-Sofie Husher Ruus och Iben Bergstein en riktigt risig start och förlorade första set 0-11 – trots många långa och bra bolldueller. Men i slutändan blev det en så jämn och tät match som vi hade förutspått. Matchen gick till ett avgörande set – och där drog Fyris-paret Moa och Tilda Sjöö det längsta strået. 1-1.

I herrsingel 1 blev det tre riktigt jämna set mellan Ludvig Petre Olsson och favoriten Firman Abdul Kholik, men Ludde fick inte med sig de avgörande bollarna utan föll tre gånger om med 9-11. 1-2 till Fyrisfjädern.

Träningskompisarna Ludde och Firman tackar varandra efter matchen, som Firman vann efter tre jämna set. (Foto: Torbjörn Jansson)

I mixeddubbeln fick Daniel och Iben inte spelet att stämma inledningsvis, och hamnade i underläge 0-2. I det här läget hade Fyris ett litet grepp om finalen. Men sakta men säkert höjde Daniel/Iben nivån i sitt spel och till slut, när det skulle avgöras i skiljeset, var det inget snack om saken. 2-2.

Helt matchavgörande var att Daniel och Iben fick ordning på spelet i mixed och vände svårt underläge. Här jublar de efter att ha vunnit en av bollarna i skiljeset. (Foto: Torbjörn Jansson)

Herrsingel 2 fick en tråkig start, när Johan Azelius fick en boll i ögat. Efter ett litet avbrott kom matchen igång, och inledningsvis verkade Fyris-spelaren störd av detta. Samtidigt spelade Sebastian väldigt fokuserat och gav aldrig Azelius chansen att hitta in i matchen. 3-2 till TBF.

Damsingel avslutade finalen och Ann-Sofie behövde ett set på sig för att hitta den rytm och tålamod i spelet som behövdes för att nöta ner Cecilia Wang. Till slut vann Ann-Sofie med 3-1 i set och säkrade guldet till TBF via 4-2 totalt.

Matchbollen vunnen och Ann-Sofie jublar! (Foto: Torbjörn Jansson)

Publicerad: 2023-04-16

Senast uppdaterad: 2023-04-29

Författare: Magnus Nordberg

Senast ändrad av: Magnus Nordberg

Sponsorer

Besöksadress

Nohabgatan 20
Trollhättan

Postadress

Nohabgatan 20
461 53 Trollhättan

Kontakta oss

Telefon: 0520 - 399 39

e-post: kansli@trollhattansbadminton.se