Gå till innehåll
Trollhättans Badmintonförening
Trollhättans Badmintonförening

Ludvig Petre Olsson och Jesper Borgstedt är klara spel för TBF kommande ligasäsong. Här tillsammans med Stefan Nilsson och Jesper Olsson från ledarstaben.

Så är läget i ligatruppen

TBF-truppen för Badmintonligan säsongen 2023/24 börjar ta form – och vi är glada att meddela att vi förlängt med en stor del av det lag som förde oss till SM-guld i våras!

Om vi börjar med våra egna produkter är nu såväl Ludvig Petre Olsson som Jesper Borgstedt klara för spel kommande säsong. Båda bor i Uppsala och tränar på Badmintoncentret, men kommer alltså fortsätta att representera TBF i ligan. Ludde spelade i princip varenda match förra säsongen, medan Jesper spelade flera matcher i säsongsupptakten förra hösten innan en skada förstörde en stor del av säsongen.

-Både Ludde och Jesper har TBF som moderklubb och är duktiga spelare. Vi ser det som naturligt att de ingår i vår trupp och är glada att ha klart med de båda, säger TBF-coachen Jesper Olsson.

Vidare har TBF förlängt med den danska trion Ann-Sofie Husher Ruus, Sebastian Bugtrup och Iben Bergstein, som alla tre spelade nyckelroller under guldsäsongen 2022/23 och var med och bärgade SM-guldet i Uppsala i april.

-Kul att de vill fortsätta representera TBF! Vi hade ett härligt go och sammanhållning i laget förra säsongen och det gör att det är extra inspirerande att få jobba vidare med de här spelarna, säger Jesper.

TBF fortsätter också samarbetet med storstjärnan Hans-Kristian Vittinghus, men i vilken omfattning han kommer vara tillgänglig för spel återstår att se. Hur som helst är Hans-Kristian med sin kvalitet och erfarenhet en fantastisk resurs att ha i ligatruppen.

Däremot blir det ingen fortsättning för Daniel Lundgaard i TBF och vi vill ta tillfället att tacka Daniel för hans fantastiska insatser de säsonger han representerat TBF i Badmintonligan – inte minst senaste säsongen som ledde till SM-guld!

Vidare finns det ett antal unga spelare ur egna leden som, precis som förra säsongen, står och knackar på dörren, redo för inhopp i ligalaget.

-Sedan tittar vi också på nya spelare och hoppas att vi snart kan berätta mer om det, avslutar Jesper.

Publicerad: 2023-06-22

Senast uppdaterad: 2023-06-27

Författare: Magnus Nordberg

Senast ändrad av: Magnus Nordberg

Sponsorer

Besöksadress

Nohabgatan 20
Trollhättan

Postadress

Nohabgatan 20
461 53 Trollhättan

Kontakta oss

Telefon: 0520 - 399 39

e-post: kansli@trollhattansbadminton.se