Gå till innehåll
Trollhättans Badmintonförening

Bengt Sanzén (till vänster) vann hcp-klassen med sina 39 poäng. Men den stora vinnaren var förstås Kent Jacobsson, som med en 74-runda vann Open-klassen i stor stil!

Kent överlägsen i TBF-golfen

Vi säger grattis till Kent Jacobsson som inte helt oväntat blev mästare när TBF-golfen 2023 avgjordes på Koberg i fredags!

Regnet hade lyckligtvis tagit tillfällig paus, men det 26 man starka startfältet hade istället kluriga vindar att hantera på sin resa genom de 18 hålen ute på Koberg. Det verkade dock inte bekymra Kent nämnvärt, som kom in på imponerande 74 slag – bara två slag över banans par!

Med det resultatet stod han i en klass för sig den här dagen. Tvåan Jens Olsson var tio slag efter med sina 84, följd av Kevin Wedin på 85.

I hcp-klassen fick dock Kent (som genom sin 74-runda spelade in 38 poäng) se sig besegrad av Bengt Sanzén, som fick ihop 39 poäng. Delad tvåa i hcp-klassen blev Alexander Strandberg, även han med 38 poäng.

Den som vill fördjupa sig mer i TBF-golfen rekommenderas också att läsa TTELA:s reportage Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Lokaltidningen följde Luddes, Jespers, Adams och Toms krokiga färd via vattenhinder, skog och ruff … till placeringar en bra bit utanför pallen…

Hela gänget som bidrog till att föra TBF:s golftradition vidare. Bra jobbat alla!

Publicerad: 2023-07-17

Senast uppdaterad: 2023-08-02

Författare: Magnus Nordberg

Senast ändrad av: Magnus Nordberg