Gå till innehåll
Trollhättans Badmintonförening
Trollhättans Badmintonförening

Harry spelar U17-EM för Sverige denna och nästa vecka.

Internationella uppdrag för Harry och Dilan

TBF:s Harry Vaihinger reser denna veckan till Litauen för att spela U17-EM och om några veckor är det även dags för Dilan Jacobsson att representera Sverige på den internationella scenen.

Den nya säsongen drar nu igång på allvar och för flera TBF-spelare blir det lite av rivstart med internationella uppdrag och/eller elitläger. Harry är uttagen att spela U17-EM och åkte redan i början av veckan till Uppsala för att ladda upp med det svenska laget under några dagar. Därifrån går resan till Vilnius, där EM avgörs 4-12 augusti. Tävlingarna i den litauiska huvudstaden inleds med lagtävling följt av individuell tävling.

Harry kommer att spela herrdubbel ihop med Erik Blomberg, Kinnekulle, och mixed med Anvita Harakamani, Påvelund. I lagtävlingen har Sverige lottats i samma grupp som Spanien, Estland, Österrike och Slovakien.

Lagtävlingen följer du enklast här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., medan tävlingssidan för den individuella tävlingen finns här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Det ska också gå att se alla matcher från tävlingen på www.badmintoneurope.tv Länk till annan webbplats.

 

Dilan till Rotterdam

I mitten av månaden är det sedan Dilan Jacobssons tur att ge sig ut på internationellt uppdrag. Dilan har tagits ut av Svenska Badmintonförbundet att spela European Para Games i Rotterdam 15-20 augusti. Dilans framfart i Rotterdam kan du följa via denna länken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. när det väl är dags.

TBF önskar både Harry och Dilan lycka till!

Dilan ska spela i Rotterdam senare i augusti.

Elitläger i Innovatumhallen

Hemma i Sverige arrangerar förbundet sommarens andra elitläger under nästa vecka. Lägret för U17/U19 är förlagt till Trollhättan och Innovatumhallen, medan U15-gänget kommer hålla till i Henån på Tjörn. Följande spelare kommer att vara med från TBF:

U15: Telma Schärberg och Tobias Niemi Ström.

U17: Tuva Roslin, Timmy Nilsson och Dilan Jacobsson.

U19: Annie Nordberg Saxberg och Daniel Niemi Ström.

Publicerad: 2023-08-02

Senast uppdaterad: 2023-08-09

Författare: Magnus Nordberg

Senast ändrad av: Magnus Nordberg

Sponsorer

Besöksadress

Nohabgatan 20
Trollhättan

Postadress

Nohabgatan 20
461 53 Trollhättan

Kontakta oss

Telefon: 0520 - 399 39

e-post: kansli@trollhattansbadminton.se