Gå till innehåll
Trollhättans Badmintonförening
Trollhättans Badmintonförening

Emelie Fabbeke, Förbundskapten Ungdom och Parabadminton, delar ut instruktioner under rikslägret.

Positiva tongångar efter veckans riksläger i Innovatumhallen

Den gångna veckan har det varit fullt hus i Innovatumhallen med riksläger för U17 och U19. ”Det har varit väldigt positivt att ha lägret i Innovatumhallen”, säger Emelie Fabbeke, Förbundskapten Ungdom och Parabadminton.

Badmintonförbundet arrangerar numera tre riksläger per säsong för spelare i åldern U15-U19. Jullägret läggs normalt i Uppsala-/Stockholms-trakten, junilägret i Göteborgsområdet, medan augustilägret inte har en lika förutbestämd destination. TBF anmälde intresse att få stå värd för sommarens andra läger och förbundet valde då att lägga U17/U19-lägret i Trollhättan, medan U15 har spenderat veckan i Henån på Orust.

-Vi är väldigt nöjda med dagarna i Innovatumhallen. Klubben har varit väldigt hjälpsam och engagerad för att göra det till ett bra läger för oss. Sedan är det förstås väldigt lyxigt att vi har hallen 100 procent till vårt förfogande under de här dagarna, vi behöver inte ta hänsyn till andra kunder eller så. Ett ytterligare plus i kanten är också att Stay Active finns i huset. De (Jesper och Sukaina) har hjälpt oss med snabb statuscheck på flera spelare som haft känningar, vilket varit väldigt värdefullt, säger Emelie.

Även TBF:s klubbchef Henrik Mattsson är nöjd med hur veckan förlöpt.

-Det är mycket jobb, men också roligt. Tack till alla som ställt upp och hjälpt till under veckan! Sedan har det också varit väldigt lätt att samarbeta med teamet som har varit här – både ledare och spelare. Så det är enbart positivt, säger Henrik.

Rikslägren är förbundskaptenens bästa tillfälle under säsongen att tillsammans med resten av ledarstaben lära känna spelarna mer på djupet och jobba med deras utveckling. Det är också anledningen till att förbundet härom året utökade från två till tre riksläger per säsong.

-Det här lägret har vi jobbat med vissa saker som vi anser att spelarna behöver bli bra på för att klara sig internationellt. Man kan säga att det är ganska generella saker, men allt vi jobbat med har utgått från detta. Sedan har vi jobbat lite mer med detaljer i mixed än vi normalt brukar göra på dessa läger. Vi har också låtit spelarna filma sig själva och analysera, vilket också har varit väldigt positivt, säger Emelie.

Från TBF har Tuva Roslin, Timmy Nilsson, Dilan Jacobsson och Annie Nordberg Saxberg deltagit på lägret. Även Daniel Niemi Ström var uttagen, men tvingades lämna återbud på grund av skada och sjukdom. Vidare kan nämnas att TBF:s Ludvig Petre Olsson har ingått i ledarteamet.

Lägret pågick måndag till fredag i Innovatumhallen.

Publicerad: 2023-08-11

Senast uppdaterad: 2023-08-23

Författare: Magnus Nordberg

Senast ändrad av: Magnus Nordberg

Sponsorer

Besöksadress

Nohabgatan 20
Trollhättan

Postadress

Nohabgatan 20
461 53 Trollhättan

Kontakta oss

Telefon: 0520 - 399 39

e-post: kansli@trollhattansbadminton.se