Gå till innehåll
Trollhättans Badmintonförening
Trollhättans Badmintonförening

Dilan, här tillsammans med Paniz Yousefi från förbundsledningen, var givetvis nöjd med att få med sig en medalj hem från Rotterdam.

Dilan nöjd med medalj på European Para Games

-Jag är nöjd med min insats och att jag tog medalj! Så sammanfattar Dilan Jacobsson European Para Games i Rotterdam förra veckan.

Faktum är att Dilan nådde framgångar i både singel och dubbel, men det var i herrdubbeln det gick allra bäst och till slut mynnade ut i en bronsmedalj för Dilan och partnern Oleksandr Chyrkov, Ukraina. Dilan/Oleksandr vann samtliga tre matcher i poolen, vilket gav en semifinalplats där dock turneringens andre svensk, Richard Nilsson, i par med en brittisk spelare blev för svåra.

I singeln blev Dilan pooltvåa efter vinst mot en turkisk spelare, och följde sedan upp med att besegra en fransman i åttondelen. Sedan blev det ett helsvenskt möte i kvartsfinalen och där tvingades Dilan vika sig med siffrorna 20-22, 14-21.

- Spelmässigt är jag nöjd med mitt spel och hur jag genomförde tävlingen. Det var kul att spela med Oleksander i dubbel och såklart är jag glad att vi tog medalj. Det var en väldigt kul tävling, med många andra sporter också. Jag såg goalbollfinalen där Sverige vann. Och så provade jag på bågskytte, sammanfattar Dilan dagarna i Rotterdam.

Alla resultat från European Para Games hittar du här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2023-08-23

Senast uppdaterad: 2023-08-27

Författare: Magnus Nordberg

Senast ändrad av: Magnus Nordberg

Sponsorer

Besöksadress

Nohabgatan 20
Trollhättan

Postadress

Nohabgatan 20
461 53 Trollhättan

Kontakta oss

Telefon: 0520 - 399 39

e-post: kansli@trollhattansbadminton.se