Gå till innehåll
Trollhättans Badmintonförening
Trollhättans Badmintonförening

Annie och Emelie fick pris som bästa hemmaspelare och hade all anledning att vara glada efter att ha vunnit den viktiga damdubbeln. Foto: Per Ceivik

Tjejerna visade vägen till ny trepoängare i ligan

TBF tog på tisdagskvällen tre nya poäng i Badmintonligan via 4-2 hemma mot Spårvägen.

TBF mönstrade en uppställning som hade få likheter med det lag som besegrade Täby borta förra veckan, som en logisk följd av att flera spelare var upptagna av internationellt spel den här gången. Därför satte vi nu upp ett lag som bestod av Hans-Kristian Vittinghus, Iben Bergstein och fyra spelare från de egna leden. Och det var två av dessa – Emelie Borgstedt och Annie Nordberg Saxberg – som visade vägen genom att vinna den inledande damdubbeln med 3-1 i set mot Ebba Holmström och Minna Hallberg.

-Det var nervöst i början och lite tungt att förlora första set, men jag tycker att det släppte sedan. Väldigt roligt att spela och väldigt roligt att vinna. Det var vår första seger tillsammans i ligan, säger Annie.

Med facit i hand kan vi också konstatera att damdubbeln var lite av en nyckelmatch den här kvällen. På banan bredvid förlorade nämligen Vittinghus och Jesper Borgstedt en jämn herrdubbel mot Karlborg/Sandholm, men en stund senare tog Vittinghus gruvlig revansch på Karlborg i herrsingel 1.

-Jag hade hoppats på två vinster, men det blir inte alltid som man vill. Vi spelade absolut inte dåligt i dubbeln. Jesper gjorde det han skulle, men jag gjorde några missar i avgörande lägen som blev dyrbara. Sedan spelade jag riktigt bra i singeln, men det kändes också som att han (Filip Karlborg) hade ganska stor respekt för mig, säger Hans-Kristian, som är sugen på mer spel i svenska ligan den här säsongen.

-Jag avslutar min internationella karriär i november och det ger mig helt andra förutsättningar att hinna med ligaspel. Jag hoppas spela minst fem matcher i Grundserien, så att jag har möjlighet att vara med i slutspelet, säger Hans-Kristian, som även spelar ligaspel i Danmark, Frankrike och Tjeckien.

Hans-Kristian Vittinghus fick inkassera förlust i herrdubbeln, men tog snabbt revansch i den efterföljande singeln.

Tillbaka till matchen, där Spårvägen kvitterade till 2-2 sedan Romeo Makboul besegrat Ludvig Petre Olsson i en femsetare som svängde fram och tillbaka. Men trots Luddes förlust hade TBF redan satt sig i ett utmärkt läge inför de avslutande matcherna. Och programenligt vann Iben damsingeln utan setförlust och sedan säkrade Iben/Ludde segern i lagmatchen via vinst i raka set i den avslutande mixeden.

2 x 4-2 i upptakten av Badmintonligan är en utmärkt start för TBF, som placerar oss på andra plats i tabellen.

Alla siffror från TBF-Spårvägen samt aktuell tabell hittar du här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Som vanligt när TBF spelar i ligan var det många som bidrog till ett lyckat arrangemang. Här Elsa och Ellinor som kommenterade en av banorna för digitala åskådare.

Publicerad: 2023-09-12

Senast uppdaterad: 2023-09-19

Författare: Magnus Nordberg

Senast ändrad av: Magnus Nordberg

Sponsorer

Besöksadress

Nohabgatan 20
Trollhättan

Postadress

Nohabgatan 20
461 53 Trollhättan

Kontakta oss

Telefon: 0520 - 399 39

e-post: kansli@trollhattansbadminton.se