Gå till innehåll
Trollhättans Badmintonförening
Trollhättans Badmintonförening

Summering av första seriesammandraget

Naeemabbas, Edvard, Dilan, Oskar, Felix och Belen såg till att det blev två poäng i premiären för division 3-laget. På bilden saknas Malva och Tuva.

I lördags drog seriespelet igång och för både division 1-laget och division 3-laget blev resultatet två poäng från första seriesammandraget. Här följer en kort sammanfattning:

Division 1-laget vann en och förlorade en

Vårt division 1-lag var i Örebro och inledde där med att vinna mot Västerås med 6-2, efter ganska bra spel från hela laget. Vi förlorade bara HD1 och DD. I ledning 4-2 fick vi w.o i både HS3 och mixed, i mixed på grund av att Västerås ena damspelare skadade sig i damdubbeln.

Andra mot Karlstad blev som väntat svårare, då de har duktiga inköpta spelare i laget. Denna gången förstärkta med två damspelare och en herrspelare utifrån. Vi förlorade med 6-2, men vi nådde kanske inte riktigt samma nivå i vårt spel i den här matchen. Vi vann HD2 (Tom Roslin och Adam Torstensson) och HS3 (Morgan Karlsson).

Övriga spelare i laget var Felix Nandin, Thea Roslin och Ellinor Häger.

Alla resultat från division 1 hittar du här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Felix Nandin

Poänglös seriepremiär för division 2-laget

Vårt division 2-lag hade sin seriepremiär hos nykomlingarna Kristinehamn, där vi ställdes mot BMK Göta från Linköping och just Kristinehamn. Vi ställde upp med Christoffer Häger, Emil Gustavsson Bohman, Harry Vaihinger, Tobias Niemi Ström, Elsa Eriksson och Telma Schärberg, vilket ger en medelålder på bara cirka 15 år!

Första matchen mot Göta blev väldigt jämn och kunde princip lika gärna blivit ett omvänt resultat. Tyvärr visade laget lite orutin i de avgörande lägen och förlorande knappt med 3-5. Lite för mycket enkla misstag och frustration att spelet inte stämde gjorde att de mer rutinerade spelarna i Göta lyckade vända flera set till sin fördel.

Andra matchen mot seriefavoriterna och nykomlingen Kristinehamn bjöd på jämnt spel i alla matcher, men det avspeglade sig tyvärr inte på resultattavlan. Matchen slutande 1-7, men här lyfte alla spelare i laget sig flera nivåer. Ett extra plus till Telma som vann DS, och till Tobias som gjorde en bra match i HS1. Kristinehamn har värvat bland annat Sofia Larsson från Kinnekulle och Martin Ekman och Viktor Nederman från Örebro.

Som vanligt var stämningen god och alla stöttade varandra. När vi summerat dagen kan vi konstatera serien kommer bli mycket jämn i fortsättning, då alla lagen har jämna lag och vi kommer stärkta ur dessa förluster med mer glöd till nästa sammandrag.

Alla resultat från division 2 hittar du här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Per Häger

Division 3-laget kämpade till sig två kryss

Vårt division 3-lag spelade på hemmaplan i seriepremiären och knep två poäng efter att ha nått oavgjort 4-4 mot både Askim 3 och Karlstad 2. Starkt gjort, inte minst med tanke på att vi hade flera spelare som gjorde debut i seriesammanhang.

I första matchen mot Askim såg det tufft ut efter de inledande dubblarna, men laget stod för en fin upphämtning när man vann tre singlar samt den avslutande mixeden och på så sätt nådde ikapp till 4-4.

Även i den andra matchen mot Karlstad 2 var det främst singelspelet som låg bakom att vi tog en poäng. Vi vann återigen tre av singlarna samt herrdubbel 1.

I laget ingick Felix Schärberg, Naeemabbas Bandali, Dilan Jacobsson, Edvard Petre Olsson, Oskar Johansson, Tuva Roslin, Malva Larsson och Belen Jacobsson.

Alla resultat från division 3 hittar du här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2023-09-19

Senast uppdaterad: 2023-09-21

Författare: Magnus Nordberg

Senast ändrad av: Magnus Nordberg

Sponsorer

Besöksadress

Nohabgatan 20
Trollhättan

Postadress

Nohabgatan 20
461 53 Trollhättan

Kontakta oss

Telefon: 0520 - 399 39

e-post: kansli@trollhattansbadminton.se