Gå till innehåll
Trollhättans Badmintonförening
Trollhättans Badmintonförening

Det var matchbollar åt båda hållen i den avslutande mixeddubbeln innan Påvelunds-paret Söndergaard/Wang till slut vann mot Vitinghus/Norrman. (Foto: Per Ceivik)

Dubbla förluster i ligan

TBF blev utan poäng när Badmintonligan spelade omgång 3 och 4 under måndag och tisdag med matcher mot Påvelund och Frölunda.

Här följer en kort sammanfattning från matcherna.

TBF-Påvelund 2-4

TBF:s laguppställning: Iben Bergstein, Malena Norrman, Hans-Kristian Vittinghus, Ludvig Petre Olsson och Jesper Borgstedt.

Hemmamatchen på måndagskvällen blev otroligt jämn och tajt, där det inledningsvis gick TBF:s väg. Iben/Malena vann damdubbeln i raka set, samtidigt som H-K Vittinghus vände ett besvärligt 0-2-underläge i herrsingel 1 till seger mot Christopher Vittoriani.

2-0 till TBF således – och i det läget var det svårt att tro att vi skulle bli helt utan poäng. Men så blev det faktiskt, Påvelund vände lagmatchen efter att ha räddat matchbollar i två av de fyra matcher som Göteborgslaget vann.

Först i damsingeln, där Iben rusade fram mot seger i tre raka set, men i läge 10-8 och två matchbollar i tredje set vände matchen. Iben lyckades inte knyta ihop säcken och istället gled initiativet sakta över till Påvelunds Frederikke Östergaard som vann efter fem set.

Sedan i mixeddubbeln, där Hans-Kristian och Malena förlorade med 11-13 i avgörande set mot Andreas Söndergaard och Nathalie Wang, även där efter att ha haft en matchboll.

Matchfakta TBF-Påvelund Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Frölunda-TBF 5-1

TBF:s laguppställning: Iben Bergstein, Malena Norrman, Ludvig Petre Olsson, Jesper Borgstedt och Tom Roslin.

Jämfört med laguppställningen mot Påvelund saknades nu Hans-Kristian Vittinghus och mot ett Frölunda som det här året inte har några planer på att tillhöra bottenstriden räckte vi inte till. Iben och Malena vann åter igen damdubbeln, men i övriga matcher var Frölunda lite för starka den här kvällen.

Matchfakta Frölunda-TBF Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2023-10-25

Senast uppdaterad: 2023-10-26

Författare: Magnus Nordberg

Senast ändrad av: Magnus Nordberg

Sponsorer

Besöksadress

Nohabgatan 20
Trollhättan

Postadress

Nohabgatan 20
461 53 Trollhättan

Kontakta oss

Telefon: 0520 - 399 39

e-post: kansli@trollhattansbadminton.se