Gå till innehåll
Trollhättans Badmintonförening
Trollhättans Badmintonförening

Harry och Timmy.

Starka insatser i Danmark

Flera TBF-ungdomar tog chansen att mäta sig mot internationellt motstånd när det var stor tävlingsvecka i Odense, Danmark, förra veckan.

Parallellt med att seniorerna spelade Victor Denmark Open avgjordes ett stort antal tävlingsklasser på junior- och ungdomsnivå.

Timmy Nilsson och Harry Vaihinger tog brons i herrdubbel i Denmark Junior U17 efter att ha vunnit tre tresetare på sin väg fram till semifinal – två gånger mot danska par och dessutom mot ett tjeckiskt 4:e seedat par. I semifinalen blev det 1:a seedade danska paret en för tuff uppgift.

Det här är andra gången i år som Timmy/Harry får kliva upp på prispallen i en internationell tävling – första gången var i Tjeckien i våras då det också blev brons.

Även i de yngre klasserna noterar vi fina insatser av TBF-spelare.

Helge Vaihinger vann herrdubbeln i klassen U13 M tillsammans med Casper Bohlin, Örebro. Helge/Casper vann sammanlagt fem matcher, varav fyra i skiljeset, så det var tufft motstånd hela vägen!

Helge vann också två av tre matcher i singelns poolspel.

I klassen U15 E gick Tobias Niemi Ström till kvartsfinal i herrdubbel tillsammans med Victor Gunnlert efter två vinster på vägen fram till kvarten, bland annat mot ett 3:e seedat par. I mixed avancerade Tobias till åttondel i par med Aiwei Sun efter två vinster.

Telma Schärberg spelade klassen U15 M och vann två av tre poolmatcher i både singel och dubbel, men då bara poolettan gick vidare räckte det inte för avancemang.

Helge och Casper vann U13 M-klassens herrdubbel.

Publicerad: 2023-10-26

Senast uppdaterad: 2023-10-31

Författare: Magnus Nordberg

Senast ändrad av: Magnus Nordberg

Sponsorer

Besöksadress

Nohabgatan 20
Trollhättan

Postadress

Nohabgatan 20
461 53 Trollhättan

Kontakta oss

Telefon: 0520 - 399 39

e-post: kansli@trollhattansbadminton.se