Gå till innehåll
Trollhättans Badmintonförening
Trollhättans Badmintonförening

Sebastian Bugtrup, bäst i TBF ikväll, vann båda sina matcher. Här tillsammans med Ludde i en sevärd herrdubbel. (Foto: Per Ceivik)

Knapp men klar förlust mot Aura

Aura tog med sig alla tre poängen hem till Skåne, via 4-2 mot TBF i Badmintonligans femte omgång.

- Vi är inte riktigt nära i någon av de matcher vi förlorar, konstaterar TBF-coachen Jens Olsson.

Att vi skulle kamma noll i herrsinglarna var i ärlighetens namn väntat. Ludvig Petre Olsson och Tom Roslin hade riktigt tuffa uppgifter när de ställdes mot Felix Burestedt respektive Rasmus Messerschmidt. Aura-duon vann matcherna komfortabelt, även om Tom ska ha all cred över hur respektlöst han tog sig an uppgiften mot Messerschmidt. Ett långa stunder bra spel belönades också med att han tog ett set mot sin betydligt mer meriterade motståndare.

Om Aura var favoriter i herrsinglarna, var TBF i sin tur klara favoriter i mixed och knappa favoriter i herrdubbeln. Och Sebastian Bugtrup, kvällens bäste TBF:are, löste båda uppgifterna. Först mixed ihop med Malena Norrman stabilt i tre raka set och sedan en sevärd herrdubbel ihop med Ludde med siffrorna 3-1 i set.

Men TBF hade behövt vinna en av dammatcherna också för att nå oavgjort och det lyckades vi inte med. Auras Frederikke Lund hade en riktigt bra kväll och såg till att TBF aldrig var nära i vare sig damsingeln eller damdubbeln. Därmed 4-2 till Aura och TBF:s tredje raka förlust i ligan.

Nästa chans att öka på poängskörden kommer redan på söndag, när TBF reser till Västerbotten för match mot IFK Umeå.

Matchfakta TBF-Aura. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tom gjorde en bra insats i herrsingel 2 mot betydligt mer meriterade Rasmus Messerschmidt och lyckades sno åt sig ett set. (Foto: Per Ceivik)

Publicerad: 2023-11-13

Senast uppdaterad: 2023-11-19

Författare: Magnus Nordberg

Senast ändrad av: Magnus Nordberg

Sponsorer

Besöksadress

Nohabgatan 20
Trollhättan

Postadress

Nohabgatan 20
461 53 Trollhättan

Kontakta oss

Telefon: 0520 - 399 39

e-post: kansli@trollhattansbadminton.se