Gå till innehåll
Trollhättans Badmintonförening
Trollhättans Badmintonförening

Sebastian Bugtrup spelade en nyckelroll när TBF vann i Umeå, genom att vinna både herrdubbel och herrsingel 2. (Foto: Per Ceivik)

Seger och tre viktiga poäng i Umeå

TBF bröt förlustsviten och tog tre viktiga poäng i Badmintonligan på söndagen, via 4-2 borta mot IFK Umeå.

- Vi vill gärna ha Umeå bakom oss i tabellen och då är detta tre poäng som vi bara ska ha. Men det krävdes en riktig laginsats för att vinna, säger TBF-coachen Stefan Nilsson och syftar på att samtliga fem spelare i TBF-laget bidrog genom att vinna någon match.

Inledningsvis såg det ut att kunna bli en ganska bekväm seger uppe i Västerbotten, då TBF gick loss till 3-0 via seger i damdubbeln (Iben Bergstein och Ann Sofie Husher Ruus), herrdubbeln (Sebastian Bugtrup och Jesper Borgstedt) och herrsingel 2 (Bugtrup).

- Det är ”Bugge” som går i täten. Först styr han upp herrdubbeln och får med sig Jesper, sedan har han fullständig kontroll i singeln, säger Stefan.

Men Umeå skulle krypa närmare. Först fick Ludvig Petre Olsson ge sig i herrsingel 1 efter viss dramatik mot duktige Muh Azahbru Kasra, trots att Ludde gjorde en bra match. Sedan gick Ann Sofie samma öde till mötes i damsingeln mot Aurelia Salsabila.

- Ann Sofie spelade bra i två set, vann första och förlorade andra med 14-15. Hade hon fått med sig det setet kanske det hade slutat annorlunda, säger Stefan.

3-2 till TBF inför den avslutande mixeden således – och här blev det mer dramatik än vi kanske hade trott när Ludde/Iben ställdes mot syskonen Mio och Alice Molin.

- Det här skulle vara vår säkraste match, men vi fick problem. I andra och tredje set såg det inte särskilt bra ut och vi hamnade i underläge med 1-2 i set. Men Ludde och Iben lyfte sig i fjärde set och i avgörande set såg det stabilt ut även om det var jämnt fram till 6-6, konstaterar Stefan efter att segersiffrorna spikats till 4-2 i lagmatchen.

Tre viktiga poäng in på kontot för TBF som därmed parkerar i mitten i en haltande ligatabell. Nästa ligamatch spelar TBF den 12 december, då förra säsongens finalmotståndare Fyrisfjädern kommer till Innovatumhallen.

Matchfakta Umeå-TBF Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Aktuell tabell i Badmintonligan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2023-11-19

Senast uppdaterad: 2023-11-29

Författare: Magnus Nordberg

Senast ändrad av: Magnus Nordberg

Sponsorer

Besöksadress

Nohabgatan 20
Trollhättan

Postadress

Nohabgatan 20
461 53 Trollhättan

Kontakta oss

Telefon: 0520 - 399 39

e-post: kansli@trollhattansbadminton.se