Gå till innehåll
Trollhättans Badmintonförening
Trollhättans Badmintonförening

Rapport från seriehelgen

Våra serielag hänger med fint i sina respektive serier kan vi konstatera när vi summerar en intensiv seriehelg för våra tre lag. Här följer en sammanfattning.

Bara en match för division 1-laget

Division 1-serien har färre lag i sin serie, vilket gjorde att det bara var spel på lördagen till skillnad från övriga serier som hade dubbla seriesammandrag denna helgen.

Till detta ska läggas att vårt lag dessutom fick w.o i första matchen mot Västerås, så det blev bara en enda match för TBF-laget. Den spelades mot serieledaren Örebro och slutade med förlust 3-5.

Våra matcher vanns av Felix Nandin och Oskar Westerlund i HD2, Felix i HS2 samt Oskar och Annie Nordberg Saxberg i mixed i en jämn tresetare. Vi tog ytterligare ett par matcher till skiljeset och närmast att vinna någon av dessa var Adam Torstensson i HS3, där han föll med 19-21 i avgörande.

Övriga spelare i laget var Tom Roslin, Tuva Roslin och Daniel Niemi Ström.

Tabell och resultat från division 1. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Division 2-laget ökade på poängskörden

TBF:s division 2-lag spelade hemma i Innovatumhallen på lördagen och i Ulricehamn på söndagen och fick med sig fem poäng av åtta möjliga under helgen.

Lördagens lag i Trollhättan hade för ovanligheten en medelålder över 20 år, där erfarenhet kom från Botvid Ström, Simon Larsson och Emelie Borgstedt och ungdomarna var Telma Schärberg, Harry Vaihinger och Emil Gustavsson Bohman.

Första lagmatchen var mot starka serietvåan Team Älvsborg (Borås och Tellus) och blev en väldigt rafflande och jämn historia som till sist slutade 4-4. TBF lyckade vinna alla de tre delmatcher som gick till skiljeset och vinna dem med minsta möjliga marginal, där vi i samtliga matcher någon gång hade matchboll emot oss! Den stora hjälten var Botvid som gjorde det dubbelt upp, dels i HD1 tillsammans med Simon och dels själv i HS2.

Den andra lagmatchen blev mer av en promenadseger, där BMK Göta (Linköping) besegrades med 7-1. Alla i laget gjorde fantastiska insatser under lördagen. Om någon förutom Botvid ska få en extra stjärna är det Simon som också levererade 4-0 i vinstkvot under dagen.

Söndagens lag fick bege sig med tuppen till Timmele i Ulricehamn och då vi inte fick upp gamlingarna, utan vi fick ta hjälp av unga friska krafter. Laget bestod av Elsa Eriksson, Telma Schärberg, Dilan Jacobsson, Edvard Petre Olsson, Harry Vaihinger och Emil Gustavsson Bohman.

Första lagmatchen var mot serietrean Wätterstad (Jönköping) och blev en välspelad lagmatch. Om vi under lördagen lyckade vinna våra skiljeset fick vi nu den omvända effekten med förluster i tre av fyra matcher och ett slutresultat i lagmatchen med 2-6. Trots förlusterna väldigt bra spel av samtliga spelare. Mot Wätterstad gjorde Telma en av sina bästa singlar och vann i tre set mot den betydligt mer erfarna Kristin Lindberg.

Sista lagmatchen var mot seriejumbon Tranås som hade fått nytt hopp genom att de på förmiddagen hade spelat lika mot Göta. En vinst mot oss hade givit dem häng i serietabellen. Vårt unga lag visade dock omgående att den eventuella öppning som Tranås trott sig ha var stängd. Laget visade god moral och vilja och vann till sist med 6-2, med starka insatser rakt igenom.

Dilan var söndagens spelare som förutom goda insatser på banan också var en glädjespridare. Han axlade den viktiga HS2-rollen och vann dessa matcher och spelade också väldigt bra dubbel med Harry.

Tabell och resultat från division 2. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Division 3-laget tog säsongens första seger

Division 3-laget hade sina sammandrag i Askim och Alingsås och resultatet blev att laget tog säsongens första seger och sammanlagt kunde räkna in tre poäng från helgens spel.

På lördagen bestod laget av Edvard Petre Olsson, Dilan Jacobsson, Malva Larsson, Belen Jacobsson, Elsa Eriksson,, Felix Schärberg och Naeemabbas Bandali.

Första matchen gick mot topplaget Racket som tyvärr slutade med förlust 3-5, men där laget var nära att knipa en poäng. Edvard förlorade en mycket jämn match i HS1, vinst där och vi hade delat poängen med Racket. Våra matcher vanns av Felix/Naeemabbas i HD2, Dilan i HS2 och Naeemabbas i HS3.

I andra matchen var det ett revanschsuget lag som mötte Karlstad 2 och här gjorde killarna och tjejerna en kanonmatch och vann med 7-1, säsongens första seger, efter mycket fint spel i flera tuffa delmatcher. Naeemabbas får ett extra stort plus som Mr 100% efter att ha vunnit alla sina fyra delmatcher under dagen.

På söndagen bestod laget av Fabian Fåll, Hazem Bazo, Felix Schärberg, Ali-Abbas Rajpar, Malva Larsson, Belen Jacobsson och seriedebutanten Adam Hammarbjörk.

I första matchen mötte vi serieledarna Uddevalla som vi visste skulle bli en väldigt tuff uppgift. Vi fick wo i damdubbeln då Uddevalla bara kom till start med en tjej, men resterande sju matcher blev det tyvärr förlust i trots några väldigt tuffa och jämna matcher. HD1 gick till en tuff 3-setare och även HS3 blev en riktigt hård 3-setare där Adam gör en riktigt bra match.

I andra matchen mötte vi Borås där vi lyckades vinna HD1 samt alla tre herrsinglar vilket till slut resulterade i 4-4 i matchen och en poäng till TBF.

Tabell och resultat från division 3. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2023-11-29

Senast uppdaterad: 2023-12-12

Författare: Magnus Nordberg

Senast ändrad av: Magnus Nordberg

Sponsorer

Besöksadress

Nohabgatan 20
Trollhättan

Postadress

Nohabgatan 20
461 53 Trollhättan

Kontakta oss

Telefon: 0520 - 399 39

e-post: kansli@trollhattansbadminton.se