Gå till innehåll
Trollhättans Badmintonförening
Trollhättans Badmintonförening

Malena Norrman och Iben Bergstein gjorde en riktigt bra insats när de besegrade Moa och Tilda Sjöö i damdubbeln. (Foto: Per Ceivik)

Förlust mot serieledaren

TBF föll hemma mot Fyrisfjädern med 2-4 i Badmintonligan på tisdagskvällen.

- Man får väl säga att de vinner rättvist, men vi gör ändå en helt ok match, säger TBF-coachen Jesper Olsson och fortsätter:

- Jag gillar att vi vinner två matcher trots att de kommer med det bästa de har i de kategorierna. Det är gott att ha med sig för framtiden, samtidigt som vi vet att vi blir betydligt starkare på singlarna om vi spelar med Vittinghus, säger Jesper.

Nu var det just på singlarna som serieledaren från Uppsala hade ett stort övertag. Det var väntat i herrsinglarna, ingen kunde förvänta sig att Ludvig Petre Olsson eller Tom Roslin skulle rå på sina respektive motståndare. Det fanns förhoppningar om att Iben Bergstein skulle ha vissa möjligheter i damsingeln, men även där blev det förlust i tre raka set.

Desto bättre gick det i dubblarna. Det var riktigt starkt av Malena Norrman och Iben att slå Moa och Tilda Sjöö med 3-1 i damdubbeln. Och Malena fullbordade senare sin kväll med att vinna mixeddubbeln ihop med Sebastian Bugtrup med samma siffror.

Däremot höll det inte hela vägen för Ludde och Sebastian i herrdubbeln. De tvingade fram ett avgörande set mot Rasmus Espersen och Johan Azelius, men föll där med 4-11.

Resultatet 2-4 betyder att TBF är kvar på en femte plats i tabellen med halva serien nu spelad. Nästa match spelas kommande tisdag, då Frölunda kommer till Innovatumhallen.

Aktuell tabell och alla resultat från matchen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2023-12-12

Senast uppdaterad: 2023-12-20

Författare: Magnus Nordberg

Senast ändrad av: Magnus Nordberg

Sponsorer

Besöksadress

Nohabgatan 20
Trollhättan

Postadress

Nohabgatan 20
461 53 Trollhättan

Kontakta oss

Telefon: 0520 - 399 39

e-post: kansli@trollhattansbadminton.se