Gå till innehåll
Trollhättans Badmintonförening
Trollhättans Badmintonförening

Malena Norrman vann samtliga sina matcher mot Påvelund, inklusive ett avgörande Golden set. (Foto: Per Ceivik)

Vinst i Golden set mot Påvelund

Vinst med 4-3 borta mot Påvelund på tisdagskvällen innebär två viktiga poäng för TBF i Badmintonligan. ”Riktigt skönt, en lättnad”, säger TBF-coachen Jesper Olsson efter att vi äntligen gått segrande ur en jämn match.

Hösten bjöd på många hedersamma förluster och känslan av stolpe-ut i flera av matcherna. Därför var det såklart extra skönt att få den här starten på det nya året, och samtidigt öka avståndet till Spårvägen och Umeå i kampen om en slutspelsplats.

Påvelund borta är normalt sett också en av säsongens svåraste matcher.

- Inför matchen trodde jag att vi skulle få det svårt, med tanke på att vi har lite skador och sjukdomar. Men när jag såg deras laguppställning kände jag ändå att det var möjligt att nå 3-3, säger Jesper, som snabbt gjorde analysen att mixeddubbeln sannolikt skulle bli avgörande för om vi skulle få med oss några poäng hem från Göteborg.

Och visst kom allt att handla om mixeden till slut. I kvällens sista match, i underläge 2-3, ställdes Sebastian Bugtrup och Malena Norrman mot Påvelunds-paret Andreas Söndergaard och Nathalie Wang. Söndergaard/Wang vann första set med 12-10, men sedan vände Sebastian/Malena matchen via 11-8, 11-7, 12-10.

3-3 och Golden set således, och även där blev det som väntat mixed som fick avgöra var bonuspoängen skulle hamna. Sebastian/Malena behöll sitt övertag och vann komfortabelt med 11-8.

- Vi är väldigt nöjda med utgången av den här matchen, sammanfattar Jesper.

Övriga TBF-vinster kom genom Ann Sofie Husher Ruus i damsingeln mot Anvita Harakamani, samt av Ann Sofie och Malena i damdubbeln mot Nathalie Wang och Jennie Carlsson.

På herrsidan spelade Jesper Borgstedt och Tom Roslin herrsinglarna och gjorde bra ifrån sig mot tufft motstånd. I herrdubbeln spelade Jesper och Sebastian.

Här hittar du alla resultat från matchen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., samt aktuell ligatabell Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Publicerad: 2024-01-10

Senast uppdaterad: 2024-01-15

Författare: Magnus Nordberg

Senast ändrad av: Magnus Nordberg

Sponsorer

Besöksadress

Nohabgatan 20
Trollhättan

Postadress

Nohabgatan 20
461 53 Trollhättan

Kontakta oss

Telefon: 0520 - 399 39

e-post: kansli@trollhattansbadminton.se