Gå till innehåll
Trollhättans Badmintonförening
Trollhättans Badmintonförening

Hans-Kristian Vittinghus gjorde säsongens hittills bästa insats i TBF-tröjan mot Aura på måndagskvällen. (Arkivfoto: Per Ceivik)

Vittinghus visade klass när TBF vann mot Aura

TBF tog på måndagskvällen tre tunga poäng i Badmintonligan via 4-2 borta mot topplaget Aura. En avgörande faktor var att Hans-Kristian Vittinghus var på bästa spelhumör i Malmö.

- Stark insats av laget ikväll och med god marginal min bästa insats i TBF-tröjan den här säsongen, kommenterade Hans-Kristian Vittinghus själv på sina sociala medier efter matchen.

TBF-coachen Stefan Nilsson kunde bara instämma efter att ha sett Vittinghus vinna herrsingel 1 mot Felix Burestedt i tre raka och klara set.

- Han var oerhört fokuserad och revanschsugen efter förlusten senast (mot Frölunda). Ikväll levererade han verkligen, han körde mer eller mindre över Burestedt, säger Stefan.

Samtidigt på banan bredvid vann Malena Norrman och Iben Bergstein damdubbeln med 3-1 i set mot Amalie Kudsk och Frederikke Lund.

- Lite dålig rörelse och enkla misstag i första set, men sedan hade Malena och Iben full kontroll på matchen, säger Stefan.

Och med den starten, 2-0 efter de inledande matcherna, låg vägen öppen för en trepoängare för TBF. Som så många gånger förr vann sedan Sebastian Bugtrup och Malena Norrman mixeddubbeln enkelt och lika enkelt gick det i herrdubbeln när Bugtrup/Vittinghus för första gången bildade dubbelpar i Badmintonligan.

- Kanske var det så att även Bugtrup höjde sig av att spela med Vittinghus för när han (Bugtrup) är på det här humöret är det inte många som hänger med honom herrdubbel och mixed i den här serien, konstaterar Stefan.

Förlusterna kom i damsingeln, där Iben ändå bjöd Frederikke Lund på fyra jämna set, och i herrsingel 2 där Ludvig Petre Olsson inte räckte till mot Auras starka singeltvåa Rasmus Messerschmidt.

Med tre nya poäng in på kontot har TBF nu, med fyra omgångar kvar att spela, ett fast grepp om en av kvartsfinalplatserna till SM-slutspelet.

Alla siffror från Aura-TBF hittar du här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Aktuell tabell hittar du här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2024-01-22

Senast uppdaterad: 2024-01-25

Författare: Magnus Nordberg

Senast ändrad av: Magnus Nordberg

Sponsorer

Besöksadress

Nohabgatan 20
Trollhättan

Postadress

Nohabgatan 20
461 53 Trollhättan

Kontakta oss

Telefon: 0520 - 399 39

e-post: kansli@trollhattansbadminton.se