Gå till innehåll
Trollhättans Badmintonförening
Trollhättans Badmintonförening

Vid European Para Games i Rotterdam i augusti fick Dilan med sig en bronsmedalj hem. Nu väntar nästa stora uppgift - Para-VM i Thailand.

Dilan uttagen till Para-VM i Thailand!

Dilan Jacobsson är uttagen att representera Sverige i Para-VM, som spelas 20-25 februari i Thailand.

- Det kommer att bli en stor upplevelse, och jag ser fram emot att komma dit och tävla, säger Dilan, som känt till uttagningen en tid.

- Det blir spel i både singel och dubbel och jag ska göra allt jag kan för att nå resultat, även om jag har mycket att lära och har en bit kvar till toppen. Att få representera Sverige är en ära och det blir min första resa till Thailand i livet, säger han.

Dilan reser till tävlingsorten Pattaya den 16 februari.

- Dilan är dels där för att få en stor para-erfarenhet till i bagaget, dels för att försöka spela sin bästa badminton och se hur långt det räcker, säger förbundskapten Emelie Fabekke till badmintonförbundets hemsida.

Dilan, som fyller 17 i år, har trots sin unga ålder redan hunnit skaffa sig viss internationell erfarenhet. Bland annat spelade han European Para Games i Rotterdam i augusti, där han fick med sig en bronsmedalj hem från dubbelspelet med Oleksandr Chyrkov, Ukraina.

- I Thailand kommer Dilan spela singel och dubbel med sin ukrainske partner, som även han var med på rikslägret i Karlskrona i början av januari. Det var en jättebra vecka för dem att få tillsammans med bra sparring och mycket tid tillsammans, säger Fabekke.

TBF önskar Dilan stort lycka till i Thailand!

Publicerad: 2024-01-25

Senast uppdaterad: 2024-01-30

Författare: Magnus Nordberg

Senast ändrad av: Magnus Nordberg

Sponsorer

Besöksadress

Nohabgatan 20
Trollhättan

Postadress

Nohabgatan 20
461 53 Trollhättan

Kontakta oss

Telefon: 0520 - 399 39

e-post: kansli@trollhattansbadminton.se