Gå till innehåll
Trollhättans Badmintonförening
Trollhättans Badmintonförening

"En viktig seger för oss", kommenterade Ludde efter segern mot Spårvägen på tisdagskvällen. (Arkivfoto: Per Ceivik)

Tredje raka bortasegern i ligan: "Viktig seger för oss"

TBF tog tredje raka segern efter nyår, alla på bortaplan dessutom, när Spårvägen besegrades med 5-1 i Stockholm på tisdagskvällen.

- Viktiga poäng för oss som gör att vi är i ett bra läge, kommenterar Ludvig Petre Olsson efter segern som innebär att TBF nu har säkrat en plats i kommande slutspel.

Ludde fick för övrigt nöjet att säkra vinsten mot Spårvägen, genom att tillsammans med Jesper Borgstedt vinna herrdubbeln och föra fram TBF till ointagliga 4-1. Det skedde via 3-1 i set mot Romeo Makboul och Filip Swahn, och med minsta möjliga marginal i fjärde set som gick till TBF-paret med 15-14.

- Det var skönt. På papperet ska vi vinna den dubbeln och det var inte speciellt bra spel från vår sida, så det var skönt att vi löste det i fjärde set, säger Ludde.

Övriga TBF-vinster kom genom Sebastian Bugtrup, Malena Norrman och Iben Bergstein, som alla vann dubbelt. Sebastian/Malena vann mixed i en femsetare mot Krittaphat Thiapwacha/Ronak Olyaee, Malena/Iben vann damdubbeln i raka set mot Olyaee och Ebba Holmström och vidare vann Sebastian och Iben sina singlar mot Filip Swahn (3-1) respektive Ebba Holmström (3-0). Länk till alla resultat från matchen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

TBF blir nu alltså ett av de sex lag som får spela slutspel, det är klart redan nu trots att tre omgångar återstår av grundserien. Förutsättningarna inför slutspelet är att lag 1-2 i serien går direkt till semifinal, medan lag 3-6 spelar kvartsfinal. I kvartsfinalspelet får lag 3 och 4 hemmamatcher och lag 3 får dessutom fördelen att välja motståndare. Länk till aktuell tabell. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Det finns med andra ord mycket kvar att spela om, för att positionera sig inför slutspelet. Nästa chans att se TBF är redan nästa vecka, då vi tar emot Täby hemma i Innovatumhallen tisdag 6 februari!

Jesper spelade herrdubbel tillsammans med Ludde och säkrade segern genom att föra fram TBF till ointagliga 4-1, som sedan blev 5-1.

Publicerad: 2024-01-31

Senast uppdaterad: 2024-02-04

Författare: Magnus Nordberg

Senast ändrad av: Magnus Nordberg

Sponsorer

Besöksadress

Nohabgatan 20
Trollhättan

Postadress

Nohabgatan 20
461 53 Trollhättan

Kontakta oss

Telefon: 0520 - 399 39

e-post: kansli@trollhattansbadminton.se