Gå till innehåll
Trollhättans Badmintonförening
Trollhättans Badmintonförening

Jesper och Ludde tog var sitt brons på senior-SM!

Vilken SM-helg vi fick med två bronsmedaljer till TBF genom Ludvig Petre Olsson och Jesper Borgstedt!

- Det är inte ofta TBF tar två individuella medaljer på ett senior-SM, om det ens har hänt tidigare. Så totalt sett ett bra SM för oss, sammanfattar TBF-coachen Jesper Olsson SM-helgen i Göteborg.

För Ludde, som har en SM-medalj i mixed sedan tidigare, var detta således första medaljen i singel.

- Superhäftigt att ta medalj och att det sker nu när jag har trappat ner min satsning. Jag är nöjd, roligt att se att nivån fortfarande finns där, säger Ludde.

Han kom till Kvibergs Arena som kvartsfinalseedad i herrsingeln och tog sig till kvarten via vinster mot Elof Åberg och Andre Irpola. I kvarten väntade Filip Karlborg, Spårvägen, och Ludde fick en kanonstart med 21-10 i första. Andra set blev desto tuffare och Ludde missade några matchbollar innan han till slut kunde avgöra till 22-20.

- Det var en jobbig match. Hallen var långsam och i slutet av andra set var det många extremt långa bollar, så det var riktigt skönt att ta hem det. Jag spelade även bra mot Gabbe (Gabriel Ulldahl) i semin, speciellt upp till 11 i båda seten, men sedan föll jag på lite enkla misstag och tappat fokus, sammanfattar Ludde.

Prispallen för herrsingel med Ludde längst till höger på tredje plats. (Foto: Roland Jansson)

För Jesper Borgstedt var bronset i herrdubbel hans första SM-medalj någonsin. Jesper och Oscar Reuterhäll (Fyris) var semifinalseedade och motsvarade på det sättet förhandstipsen när de tog sig till semi.

Jesper/Oscar vände först ett underläge till seger mot Frölunda-paret Angtorp/Björkler och följde upp det med att besegra Jesper De Waal/Nils Ihse (Malmö/Lugi) i två raka set. I semin blev det sedan förlust mot Ludwig Axelsson/Jakob Ekman.

Prispallen från herrdubbeln med Jesper Borgstedt på tredje plats längst till höger. (Foto: Roland Jansson)

Övriga TBF-spelare i startfältet var Emelie Borgstedt (DD, MD), Annie Nordberg Saxberg (DD, MD) och Daniel Niemi Ström (HS, HD).

- Alla tre gör helt ok matcher, men för att få mer än godkänt behöver de vinna någon av sina matcher, sammanfattar Jesper Olsson.

Avslutningsvis noterar vi också att Malena Norrman tog silver i mixed. Malena som ju spelar för TBF i Badmintonligan representerar Malmö i de här sammanhangen.

Publicerad: 2024-02-04

Senast uppdaterad: 2024-02-06

Författare: Magnus Nordberg

Senast ändrad av: Magnus Nordberg

Sponsorer

Besöksadress

Nohabgatan 20
Trollhättan

Postadress

Nohabgatan 20
461 53 Trollhättan

Kontakta oss

Telefon: 0520 - 399 39

e-post: kansli@trollhattansbadminton.se