Gå till innehåll
Trollhättans Badmintonförening
Trollhättans Badmintonförening

Jesper och Ludde gjorde en bra herrdubbel, men fick till slut ge sig i en femsetare. (Foto: Per Ceivik)

Förlust mot Täby

TBF drog det korta strået och förlorade kvällens ligamatch med 2-4 mot Täby, men vi gav oss inte utan kamp.

Den avslutande och avgörande herrdubbeln blev en jämn och tuff fight med mycket känslor på banan. TBF-paret Jesper Borgstedt och Ludvig Petre Olsson gjorde en riktigt bra match och pressade favoriterna Ludwig Axelsson och Victor Svendsen till en femsetare. Jesper/Ludde hade faktiskt 2-1 i set, men trots en bra insats höll det inte hela vägen.

Det innebar 4-2 till Täby, då Stockholmslaget redan hade vunnit samtliga tre singlar komfortabelt. TBF vann i sin tur damdubbeln genom Iben Bergstein och Malena Norrman, samt mixeddubbeln sedan Jesper/Iben levererat en mycket stark insats mot Ludwig Axelsson och Miranda Johansson. Jesper belönades också med pris som bäste TBF-spelare för sina insatser i mixed och herrdubbel.

- Vi gör bra matcher i mixed och herrdubbel, men tyvärr räcker det inte till poäng ikväll, sammanfattar TBF-coachen Lasse Westerbäck.

Med två omgångar kvar att spela parkerar TBF nu på sjätte plats i tabellen. Slutspelsplatsen är redan säkrad, men chansen att bli topp-4 och få hemmaplan i kommande kvartsfinal försämrades i och med förlusten ikväll.

Aktuell tabell Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Alla siffror från TBF-Täby Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2024-02-06

Senast uppdaterad: 2024-02-11

Författare: Magnus Nordberg

Senast ändrad av: Magnus Nordberg

Sponsorer

Besöksadress

Nohabgatan 20
Trollhättan

Postadress

Nohabgatan 20
461 53 Trollhättan

Kontakta oss

Telefon: 0520 - 399 39

e-post: kansli@trollhattansbadminton.se