Gå till innehåll
Trollhättans Badmintonförening
Trollhättans Badmintonförening

På denna bilden från en av säsongens matcher ser ni delar av vårt ligalag som nu är nominerat till Årets lag i Trollhättan. Dessutom är Jesper Olsson och Lasse Westerbäck (till vänster i bild) tillsammans med Jens Olsson nominerade i kategorin Årets ledare.

TBF är nominerat i två klasser inför Trollhättans Idrottsgala!

TBF är nominerade i två kategorier inför Trollhättans årliga idrottsgala – som Årets lag och som Årets ledare i form av Jesper Olsson, Jens Olsson och Lasse Westerbäck!

Idrottsgalan går av stapeln 15 mars och då ska Trollhättans bästa idrottsprestationer under 2023 uppmärksammas. Inför galan har tre nominerade valts ut i respektive kategori. Och i två kategorier är alltså TBF finalister till att vinna priset.

Årets lag

TBF vann som bekant lag-SM för första gången någonsin våren 2023. Så här lyder juryns motivering: ”Under flera år har TBF flyttat fram sin position i svensk badminton och säsongen 22/23 kom den efterlängtade och välförtjänta fullträffen - SM-guld! Med en blandning av egenproducerade spelare som kryddats med dansk dynamit tog sig TBF till SM-final där Uppsala-laget Fyrisfjädern besegrades i sin egen lejonkula med 4-2. En stor och mycket välförtjänt triumf för klubben som till vardags huserar i Innovatumhallen.”

Konkurrenter om priset i denna kategori är de två fotbollslagen FC Trollhättan dam och Sjuntorps IF herr.

Årets ledare

Här är ledartrion Jesper Olsson, Jens Olsson och Lasse Westerbäck nominerade tillsammans och även denna nominering har direkt koppling till framgångarna med vårt ligalag. Så här lyder juryns motivering: ”Ledartrojkan med bröderna Olsson och Lasse Westerbäck har med sin mångåriga rutin format ett vinnande koncept som i slutändan gav Trollhättans BF dess första lag-SM-guld i badminton. Med en blandning av egenfostrade spelare och killar och tjejer från Danmark har ledartrion med stor skicklighet och fingertoppskänsla skapat en vinnarkultur som till slut gav medalj av ädlaste valör.”

Övriga finalister i denna kategori är Ola Winther, Velanda Basket, och Felicia Brink, Trollhättans Volleybollklubb.

Årets idrottsgala går av stapeln i Folkets hus i Trollhättan fredagen den 15 mars. Förutom nämnda kategorier kommer det också att delas ut pris till Årets kvinnliga idrottare, Årets manliga idrottare, Årets prestation, Årets genombrott, Årets förening och Årets eldsjäl.

Juryn består av: Lasse Halma, RF-SISU Västra Götaland, juryns ordförande. Catrine Mattson, Trollhättans judoklubb. Cecilia Lilja, tidigare elitroddare. Håkan Engström, vd KB Älvhögsborg. Lovisa Meijer, sportredaktör på TTELA. Andreas Ekholm, områdeschef idrott och friluftsliv, Trollhättan stad. Toni Andersson, tidigare sportchef på TTELA.

Publicerad: 2024-02-11

Senast uppdaterad: 2024-02-13

Författare: Magnus Nordberg

Senast ändrad av: Magnus Nordberg

Sponsorer

Besöksadress

Nohabgatan 20
Trollhättan

Postadress

Nohabgatan 20
461 53 Trollhättan

Kontakta oss

Telefon: 0520 - 399 39

e-post: kansli@trollhattansbadminton.se