Gå till innehåll
Trollhättans Badmintonförening
Trollhättans Badmintonförening

Division 2-laget stod för en strålande insats och tog full poäng trots två svåra motståndare i detta seriesammandrag.

Bra insatser i helgens seriesammandrag

Våra serielag levererade riktigt bra resultat i helgens sammandrag. Vi tog poäng i samtliga matcher och allra bäst gick det för vårt division 2-lag som tog full pott trots tufft motstånd.

Två kryss för division 1-laget

Resultat: GBK 4-4, Karlstad 4-4.

Laget: Daniel Niemi Ström, Felix Nandin, Oskar Westerlund, Emelie Borgstedt, Annie Nordberg Saxberg, Simon Larsson, Botvid Ström.

Spelort: Frölunda

Den första matchen mot GBK trodde vi att vi skulle vinna, då vi vann med 8-0 mot dem senast. Det var två matcher med jämna tresetare som kunde gått hur som helst, men tyvärr tappade vi båda. De matcherna vi vann var med ganska stora siffror, så ändå en ok lagmatch men lite oflyt att vi inte fick med oss båda poängen.

Karlstad, som vi mötte i andra matchen, ligger tvåa i serien och hade som vanligt ett bra lag. Våra förväntningar på vinst var inte så stora, men det visade sig bli jämnare än väntat. Överlag var det jämna matcher och alla i laget spelade bra, vissa till och med väldigt bra! Vi hade en riktigt god chans på att vinna lagmatchen då damdubbeln (Emelie/Annie) presterade det bästa jag har sett av dem. Ledning 20-16 i tredje, men tyvärr tappade de matchen. Även herrdubbel 2 (Simon/Botvid) hade lika gärna kunnat vinna sin match.

Sammantaget är vi rätt nöjda med helgens prestationer, trots att vi tappade en del jämna matcher.

Felix Nandin

Division 2-laget slog serieledarna och tog full pott i Tranås

Resultat: Christinehamn 5-3, Wätterstad 5-3.

Laget: Timmy Nilsson, Ellinor Häger, Tuva Roslin, Emil Gustavsson Bohman, Christoffer Häger, Harry Vaihinger och Tobias Niemi Ström.

Spelort: Tranås

Till detta seriesammandrag hade vi fått in Timmy i laget, efter höstens efterhängsna skada, och det gjorde oss starkare i båda herrdubblarna. I första lagmatchen mötte vi serieledarna Christinehamn med spelare i laget som Sofia Larsson, Viktor Nederman och Hampus Lilja.

Här gick Harry/Timmy i HD1 och Tobbe/Christoffer i HD2 ut och dominerade sina dubblar, samtidigt som tjejerna vann sin dubbel på w.o., vilket gav oss en 3-0 ledning. Sedan kom Christinehamn i kapp i singlarna, men Harry i HS2 och Timmy/Ellinor i MD såg till att avgöra till vår fördel med fina vinster och slutresultatet därmed 5-3.

Andra lagmatchen var mot Wätterstad som vi aldrig tidigare slagit med det här laget. Här hade vi till en början svårt att komma igång efter urladdningen i första lagmatchen. Två jämna herrdubblar resulterade i en vinst och en förlust. Sedan vann vi DD och HS2, men förlorade DS och HS1, vilket gjorde att det stod 3-3 inför de sista matcherna. Då visade Emil (i HS3) och Tuva/Harry (MD) klass och vann dessa relativt enkelt och säkrade 5-3 till oss.

Sammanfattningsvis en mycket bra helg med fint spel i framför allt herr- och mixedubblarna. Vinsterna i lagmatcherna gör att vi har seglat upp på 3:e plats i tabellen. Sammandragets stjärnor var Timmy och Harry som båda var 100%-iga. Tranås verkar för övrigt vara Harrys favorithall, då han är obesegrad där. Han borde önska att Tranås arrangerar junior-SM i stället för veteran-SM som de gjort de senaste åren.

Per Häger

Division 3-laget var i Karlstad och hämtade hem tre poäng. Bland annat ett kryss mot serieledande Uddevalla.

Bra poängskörd för division 3-laget

Resultat: Askim 8-0, Uddevalla 4-4

Laget: Dilan Jacobsson, Edvard Petré Olsson, Fabian Fåll, Hazem Bazo, Oskar Karlsson (debutant i seriespelet) samt tjejerna Elsa Eriksson och Telma Schärberg.

Spelort: Karlstad

Detta grymma gäng begav sig till Karlstad i lördags för att möta Askim som låg en placering före oss och i andra matchen serieledande Uddevalla. Mot Askim fick vi reda på att vi redan vunnit HD2 då de var en kille kort. Vi hade bra känsla om att vinna den matchen och gjorde det med bravur. 8-0 blev slutresultatet till TBFs favör.

Mot Uddevalla visste vi att det skulle bli betydligt tuffare men gänget hade en bra känsla i kroppen efter vinsten mot Askim och gick ut och spelade fantastisk badminton. TBF gick upp i ledning med 4-2 efter vinster i HD2, DD, DS samt HS3. De sista två matcherna HS2 och MD skulle visa sig bli riktigare rysare där Uddevalla gick segrande i spännande 3-setare. 4-4 blev det till slut och en poäng mot serieledarna är vi väldigt nöjda med. Med oss hem från Karlstad fick vi tre poäng av fyra möjliga, vilket är mer än godkänt.

Robert Nilsson

Publicerad: 2024-02-13

Senast uppdaterad: 2024-02-18

Författare: Magnus Nordberg

Senast ändrad av: Magnus Nordberg

Sponsorer

Besöksadress

Nohabgatan 20
Trollhättan

Postadress

Nohabgatan 20
461 53 Trollhättan

Kontakta oss

Telefon: 0520 - 399 39

e-post: kansli@trollhattansbadminton.se