Gå till innehåll
Trollhättans Badmintonförening
Trollhättans Badmintonförening

Daniel, Tom och Annie fick med sig medaljer hem från junior-SM i Sundsvall.

TBF-trio tog medalj på junior-SM!

Det blev medalj för Daniel Niemi Ström, Annie Nordberg Saxberg och Tom Roslin när junior-SM avgjordes i Sundsvall i helgen!

Daniel tog silver i herrdubbel tillsammans med Victor Morskogen, Täby, och brons i herrsingel. Ryggproblem under tävlingen gjorde att Daniel tvingades att lämna w.o i singelsemifinalen för att istället lägga allt krut på att kunna slutföra dubbeltävlingen.

Annies bronsmedalj kom i damdubbel, där hon tillsammans med Emma Nielsen, Askim, besegrade Fjäderståhl/Lundberg från Bergsåker och syskonen Mineur från Kista för att nå semifinal.

Brons blev det även för Tom, som i herrdubbel gick till semi i par med Felix Lindeblad, Påvelund, efter vinster mot Erliksson/Norberg (Täby/Fyrisfjädern) och Mührer/Bjurman (Spårvägen).

Dessutom kunde vi räkna in tre kvartsfinalplatser. Annie nådde kvarten i mixed ihop med Halmstads Leo Fager, Tom gick till kvarten i singel efter att bland annat ha slagit ut seedade Elof Åberg, medan Harry Vaihinger och Timmy Nilsson (som ju egentligen är U17-spelare) var i kvartsfinal i herrdubbel.

- Våra medaljörer gjorde ungefär det som vi trodde och förväntade oss av dem, säger TBF-coachen Jens Olsson om medaljskörden under JSM.

- Sedan tycker jag att Harry/Timmy gör en riktigt bra match i kvartsfinalen och är nära att slå ett av de bättre paren (Elof Åberg/Christoffer Bohman) på U19-nivå.

För Christoffer Häger blev kvalet till herrsingelturneringen en framgång, men i huvudturneringen tog det sedan stopp i första matchen. Ellinor Häger hade i sin tur tuffa lottningar i flera av kategorierna.

Alla resultat från junior-SM. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2024-02-18

Senast uppdaterad: 2024-03-05

Författare: Magnus Nordberg

Senast ändrad av: Magnus Nordberg

Sponsorer

Besöksadress

Nohabgatan 20
Trollhättan

Postadress

Nohabgatan 20
461 53 Trollhättan

Kontakta oss

Telefon: 0520 - 399 39

e-post: kansli@trollhattansbadminton.se