Gå till innehåll
Trollhättans Badmintonförening
Trollhättans Badmintonförening

Hans-Kristian Vittinghus och Muh Azahbru Kasra möttes i ett Golden set för att avgöra lagmatchen och det blev Umeå-spelaren som drog det längsta strået. (Foto: Per Ceivik)

TBF tog inte chansen att klättra i tabellen

Bara en poäng hemma mot Umeå i Badmintonligan innebär att TBF missade möjligheten att kliva upp på fjärde plats i tabellen inför sista omgången.

En topp 4-placering skulle innebära att vi får hemmamatch i den kommande kvartsfinalen, men i och med förlusten med 3-4 mot Umeå på måndagskvällen är TBF femma i tabellen med en match kvar att spela.

Matchen mot Umeå föll i det stora hela ut enligt förhandstipsen. Vi vann mixed (Hans-Kristian Vittinghus och Malena Norrman med 3-1 mot Mio Molin och Selma Arvidsson), herrsingel 2 (Ludvig Petre Olson via 3-1 mot Edvard Hylander) och damdubbel (Ann Sofie Husher Ruus och Malena i tre raka set mot Selma Arvidsson och Aurelia Salsabila).

Vi hade förhoppningar om att Vittinghus även skulle vinna herrsingel 1 mot Muh Azahbru Kasra, men Umeås duktige indones vann den drabbningen ganska klart med 3-1 i set.

-Han (Vittinghus) vann första set och kände i det läget att han hade bra kontroll, men tyvärr svängde det. I övrigt gör vi det bra i damdubbeln, det är kul att Ludde vinner sin herrsingel och sedan gör vi en helt ok match i herrdubbeln (Ludde och Jesper Borgstedt) även om det blev förlust, sammanfattar TBF-coachen Lasse Westerbäck.

Vittinghus fick sedan chans till revansch i Golden set, när valet föll på herrsingel. Men än en gång drog Muh Azahbru Kasra det längsta strået och vann med 11-9.

Ligan avslutas för TBF:s del med bortamatch mot serieledaren Fyrisfjädern. Därefter är det dags för SM-slutspel och TBF kommer att spela kvartsfinal. Men vilka vi får möta, och om det blir hemma- eller bortamatch, vet vi först efter 25 mars när Grundserien är färdigspelad.

Matchfakta TBF-Umeå Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Aktuell tabell Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Malena Norrman fick med sig två vinster från kvällen och utsågs till bästa hemmaspelare.

Matchen avslutades med ett Golden set, där herrsingel fick avgöra. Om detta var säsongens sista match hemma i Innovatumhallen återstår att se. TBF kommer att spela kvartsfinal, men för att få den matchen på hemmaplan krävs att vi klättrar ett pinnhål i tabellen.

Publicerad: 2024-03-05

Senast uppdaterad: 2024-03-06

Författare: Magnus Nordberg

Senast ändrad av: Magnus Nordberg

Sponsorer

Besöksadress

Nohabgatan 20
Trollhättan

Postadress

Nohabgatan 20
461 53 Trollhättan

Kontakta oss

Telefon: 0520 - 399 39

e-post: kansli@trollhattansbadminton.se