Gå till innehåll
Trollhättans Badmintonförening
Trollhättans Badmintonförening

Division 3-laget avslutade säsongen med att vinna mot Karlskoga med stora siffror.

Vi summerar en bra säsong för serielagen!

Årets seriespel avslutades i helgen och TBF kan summera en lyckad säsong med att vi nådde två tredjeplaceringar och en fjärdeplats för våra lag, tack vare allt bättre resultat ju längre säsongen led.

Värt att notera är också den stora bredden i våra lag. Den här säsongen har division 1-laget använt 13 olika spelare, division 2-laget 15 spelare och division 3-laget 17 spelare! Det betyder dels att ett antal spelare fått göra sin debut i seriesammanhang, och dels att vissa spelare fått testa på att spela i en tuffare serie än de tidigare gjort. Det är bra erfarenheter att ta med sig in till nästa säsong.

Här kommer en sammanfattning från helgens seriesammandrag:

Stark avslutning av division 1-laget

  • Resultat: Frölunda 5-3, Örebro 4-4.
  • Laget: Emelie Borgstedt, Tuva Roslin, Annie Nordberg Saxberg, Tom Roslin, Botvid Ström, Oskar Westerlund, Adam Torstensson, Felix Nandin.
  • Spelort: Karlstad.

Vi gjorde en bra prestation mot Frölunda i första matchen, även om de inte hade sitt allra bästa lag den här gången. Efter dubblarna låg vi under efter att ha förlorat ett par jämna matcher, men vinster i samtliga herrsinglar samt den avslutande mixeden (Tom/Annie) vände matchen till vår fördel.

Avslutningsvis mötte vi seriesegraren Örebro, som bara hade tappat poäng i en enda match innan mötet med oss. Därför var inte våra förväntningar att vinna jättestora, men trots att vi hade en del slitna spelare klarade vi att nå 4-4. Här vann vi tre dubblar samt damsingel (Tuva), men kunde inte mäta oss med Örebros starka uppställning i herrsinglarna.

Vi slutade nu trea i serien och är överlag nöjda med prestationerna denna säsong. Laget har varierat en del under året på grund av skador bland annat. Vi har ibland lånat upp spelare från division 2-laget och de har gjort bra ifrån sig.

Felix Nandin

Division 1-laget fick med sig tre poäng hem från Karlstad.

Division 2-laget spurtade till en tredjeplats

  • Resultat: Team Älvsborg 1-7, Örebro 2 5-3
  • Laget: Ellinor Häger, Telma Schärberg, Emil Gustavsson Bohman, Christoffer Häger, Harry Vaihinger, Tobias Niemi Ström och Timmy Nilsson.
  • Spelort: Jönköping

I första lagmatchen på morgonen mötte vi Team Älvsborg med spelare i laget som syskonen Maja och Melvin Kjellén och Oliver Blixt, som kämpade om att vinna serien. Tyvärr gjorde laget en mindre bra insats rakt igenom och vi inkasserade en smärtsam förlust med 1-7. Det var bara Ellinor och Timmy i mixed-dubbeln som kom upp i normal nivå.

Till matchen mot Örebro 2 var det ett revanschsuget gäng. En vinst skulle placera oss trea i sluttabellen medan en förlust skulle innebära en femteplats, så det fanns mycket att spela om.

I motsats till morgons match visade båda herrdubblarna nu vägen med två stabila vinster. I damdubbel spelade tjejer bra med fick till slut ge sig. Nu behövdes tre vinster till och dessa togs i singelspelet av Ellinor, Harry och Emil. Slutresultatet därmed 5-3 till oss och en säkrad tredjeplats.

Sammanfattningsvis ett mycket bra år för division 2-laget, som tog väldigt många vinster de sista sammandragen. Som kuriosa visade sig vår vinst över Christinehamn i förra sammandraget bli avgörande i kampen om seriesegern, då båda topplagen slutade på samma poäng och samma antal vunna matcher. Till slut vann nu Team Älvsborg serien på blott två mer vunna sets, snacka om små marginaler!

Per Häger

Division 2-laget avslutade säsongen starkt och klättrade till en slutlig tredjeplats i tabellen.

Division 3-laget avslutade med vinst

  • Resultat: Racket 2-6, Karlskoga 7-1.
  • Laget: Oskar Karlsson, Fabian Fåll, Hazem Bazo, Felix Schärberg, Ali-Abbas Rajpar, Elsa Eriksson och Irma Carlsson.
  • Spelort: Uddevalla

Första matchen mot topplaget Racket från Alingsås blev som väntat tuff, men vi lyckades i alla fall vinna HD2 (Oskar/Felix) och HS2 (Hazem) så att siffrorna skrevs till 2-6.

I andra matchen mot Karlskoga visste vi hade chans och gänget var riktigt taggade och vinsterna bara ramlade in. Vi vann alla matcherna utom mixed och matchen slutade därmed 7-1. Extra kul var att seriedebutanten Irma ”Arizona” Carlsson fick smasha in matchbollen i den vinnande damdubbeln.

Sett över hela serien så gör gänget en fantastisk insats där vi hamnar på en 4:e placering, bara en poäng bakom trean.

Robert Nilsson

Publicerad: 2024-03-11

Senast uppdaterad: 2024-03-18

Författare: Magnus Nordberg

Senast ändrad av: Magnus Nordberg

Sponsorer

Besöksadress

Nohabgatan 20
Trollhättan

Postadress

Nohabgatan 20
461 53 Trollhättan

Kontakta oss

Telefon: 0520 - 399 39

e-post: kansli@trollhattansbadminton.se