Gå till innehåll
Trollhättans Badmintonförening
Trollhättans Badmintonförening

Telma och Tobias lyckades båda ta medalj i alla tre kategorier! Två guld och ett silver för Tobbe, tre brons för Telma.

USM-medaljer både på hemmaplan och i Umeå!

U17-SM är över i Innovatumhallen och TBF kan sammanfatta ett lyckat arrangemang och på det sportsliga planet tre medaljer till våra U17-spelare. Men låt oss starta SM-summeringen i Umeå, där våra U15-spelare spelade ihop inte mindre än sex medaljer!

U15-SM

Tobias Niemi Ström tog imponerande två guld i mixed och herrdubbel och ett silver i singeln. När SM var över hade Tobias spelat 13 matcher och vunnit 12. Nio av dem gick till skiljeset och Tobbe var riktigt duktig på att vinna de jämna och långa matcherna den här helgen.

- Jag hade en väldigt tuff första match i mixed mot Mette och Felus men jag och Aiwei (Sun, Lugi) lyckades att vinna och kom därför in väldigt bra i tävlingen. Singelspelet kändes sådär i början, men blev bättre efter några matcher. I dubbeln spelade jag och Victor (Gunnlert, Frölunda) riktigt bra från start och kunde ta oss till semin utan några jättetighta matcher. På finaldagen har jag haft det väldigt tufft med bara tresetare i alla matcher, men jag lyckades att vinna guld i både dubbel och mixed, säger Tobias.

Även Telma Schärberg lyckades ta medalj i alla tre kategorier. För Telma blev det tre brons.

- Tävlingen började väldigt bra i alla klasser mitt spel fungerade bra, sedan blev det självklart svårare hur längre in i tävlingen jag kom. I singel vann jag min kvartsfinal mot Isabella Widberg som jag aldrig vunnit över förut det kändes väldigt bra. I mixed körde jag med Hannes Bergström från Umeå för första gången och vi slog ut dom andraseedade och tog oss till semifinal, som vi var nära att vinna i en tight tresetare. I dubbel körde jag med min partner från Täby, Garvita, och vi spelade hyfsat bra genom turneringen men förlorade även där en jämn semi. Jag är nöjd med tre brons, men man vill ju alltid vinna.

Vår tredje deltagare i Umeå var Naeemabbas Bandali, som sammanfattar sitt SM så här:

-Jag hade anmält mig öppen i dubbel och blev ihopparad med en kille från Tranan. Vi lyckades inte så bra i kvalet och förlorade första matchen. I singel var jag med i huvudtävlingen och vann min första match där jag fick spelet att fungera som jag tänkt genom bra anfall och rörelse. Jag fick en väldig tuff åttondel men gör en bra match och förlorar sista set med 24-22.

Se alla resultat från U15-SM Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Tuva Roslin tog silver i damdubbel tillsammans med Greta Ribokas hemma i Innovatumhallen. (Foto: Per Ceivik)

U17-SM

U17-SM hemma i Innovatumhallen resulterade i tre medaljer, vilket TBF-coachen Jesper Olsson summerade så här:

- Det är en godkänd insats som vi är nöjda med. Och det är kul att det är tre olika spelare som tar medalj. Sedan hade det kunnat bli ännu mer om vi haft lite marginaler med oss, säger Jesper, och fortsätter:

- Men även de spelare som hamnat utanför pallen har gjort det bra. Alla spelare har kommit upp i sin nivå och gjort det bra utifrån de förutsättningar och förväntningar de hade inför SM.

Längst tog sig Tuva Roslin, med silver i damdubbeln tillsammans med Greta Ribokas, Frölunda.

- Jag är nöjd med damdubbeln och med singeln (kvartsfinal). I damdubbeln försvarade vi vår seedning genom att ta oss till final mot det förstaseedade paret, och i singeln vann jag de matcherna som jag förväntade mig att vinna. Det har varit väldigt kul att spela SM på hemmaplan, sammanfattar Tuva.

Harry och Timmy tog brons i herrdubbeln. Timmy fick även med sig en bronspeng från mixedtävlingen. (Foto: Per Ceivik)

Timmy Nilsson tog två brons – i herrdubbel med Harry Vaihinger och i mixed med Anvita Harakamani, Påvelund.

- I mixed gick det som förväntat skulle jag säga. I herrdubbel hade jag och Harry gärna sett att vi hade nått final, men jag tror att vi tappade fokus lite i slutet av avgörande set i semifinalen. Samtidigt får man också acceptera att de (Sigge Askeroth och William Fjällby) spelade bra, säger Timmy.

Harry Vaihinger är inne på samma tema.

Vi spelade ganska bra och hade gärna velat försvara vårt guld, men tyvärr räckte det inte. Det var nog många som gärna ville slå oss den här gången. Sedan var det väldigt kul att spela på hemmaplan, jag var extremt taggad. Känslan var lite som att spela final hela tiden, säger Harry.

Övriga TBF-spelare var Elsa Eriksson, Edvard Petre Olsson, Emil Gustavsson Bohman, Oskar Johansson, Dilan Jacobsson, Felix Schärberg och Ali-Abbas Rajpar.

Slutligen ett stort tack till alla funktionärer som hjälpte till under helgen – TBF fick mycket beröm för arrangemanget!

Se alla resultat från U17-SM Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Flera TBF-ungdomar gjorde debut som domare under SM och skötte sig alldeles utmärkt. En av dem var Irma Carlsson. (Foto: Per Ceivik)

TBF fick beröm för vårt arrangemang av U17-SM och som vanligt låg det många ideella arbetstimmar bakom, från många olika personer dessutom!

Kinnekulles Erik Blomberg fick med sig två medaljer från U17-SM. (Foto: Per Ceivik)

Publicerad: 2024-03-24

Senast uppdaterad: 2024-03-26

Författare: Magnus Nordberg

Senast ändrad av: Magnus Nordberg

Sponsorer

Besöksadress

Nohabgatan 20
Trollhättan

Postadress

Nohabgatan 20
461 53 Trollhättan

Kontakta oss

Telefon: 0520 - 399 39

e-post: kansli@trollhattansbadminton.se