Gå till innehåll
Trollhättans Badmintonförening
Trollhättans Badmintonförening

Coach-Jesper tillsammans med Annie, Emelie, Jesper, Ludde och Tom, det vill säga bara egna produkter i TBF-laget när sista omgången av ligan spelades.

Hedersam förlust i sista ligaomgången

TBF avslutade Badmintonligan med en riktigt fin insats borta mot Fyrisfjädern och föll bara med 2-4.

Med tanke på att Fyris borta är ligans svåraste uppgift, och att vi dessutom reste till Uppsala med enbart egna produkter, var det ett väldigt starkt resultat av TBF. Det ska främst tillskrivas Ludvig Petre Olsson, som hade en lysande kväll. Ludde tog en riktigt tung skalp i singel när han slog Andi Fadel Muhammad, som blev svensk singelmästare så sent som förra månaden, med 3-2 (11-6, 13-11, 9-11, 5-11, 11-9). Sedan följde Ludde och Jesper Borgstedt upp succén i singel med att vinna herrdubbeln med 3-1 i set mot Melker Zickerman Bexell och Oscar Reuterhäll.

- Spelet satt riktigt bra idag, kände mig lugn på banan och spelade precis så som jag vill spela. Det var en dag när allt satt helt enkelt! Sedan gör vi också en bra dubbel. Det är ett bra par vi möter, men vi spelar stabilt. Hoppas vi kan hålla i det här spelet nu, kommenterar Ludde.

På damsidan var motståndet för tufft för Annie och Emelie, när Fyris kom till spel med absolut Sverige-topp i form av Cecilia Wang i singel och systrarna Sjöö i dubbel. I herrsingel 2 var det inga mil ifrån att Tom Roslin hade kunnat ge Oleksii Titov en ordentlig match, men det saknades lite från Toms sida.

TBF slutar nu sexa i årets liga. Det betyder att vi kommer att spela kvartsfinal den 15 april på bortaplan, mot antingen Aura eller Påvelund. Aura får i kraft av sin serieplacering välja om man vill möta oss eller Täby i kvarten hemma i Malmö. Det lag som Aura väljer att inte möta får istället åka till Göteborg och möta Påvelund.

Besked om kvartsfinalmotståndare lär komma inom kort.

Sluttabell Badmintonligan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Alla resultat från Fyrisfjädern-TBF Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2024-03-26

Senast uppdaterad: 2024-04-09

Författare: Magnus Nordberg

Senast ändrad av: Magnus Nordberg

Sponsorer

Besöksadress

Nohabgatan 20
Trollhättan

Postadress

Nohabgatan 20
461 53 Trollhättan

Kontakta oss

Telefon: 0520 - 399 39

e-post: kansli@trollhattansbadminton.se