Gå till innehåll
Trollhättans Badmintonförening
Trollhättans Badmintonförening

Telma och Ludvig nådde kvartsfinal i mixed.

Rapport från Belgien, Tyskland och 6-nations

Vid påsk passade flera av våra ungdomar på att mäta sig mot internationellt motstånd. Här följer en liten sammanfattning:

Telma på Europaturné

Telma Schärberg var under påsklovet ute i Europa och skaffade sig internationell erfarenhet med tävlingar i Belgien och Tyskland.

Turneringen i Belgien heter JOT och är en mycket stor ungdomsturnering där U15-klassen är seedningsgrundande för U15-EM senare i år. Telma gick in i tävlingen på påskafton och lyckades tillsammans med sin dubbelpartner från Luxemburg att ta sig till kvartsfinal, där tjejerna föll mot ett tyskt par. I mixed spelade Telma ihop med Josef Fang från Lugi och nådde åttondelsfinal i en klass med 75 par.

I singel hade hon en väldigt tuff lottning och fick se sig besegrad av en fransyska i första matchen.

- Väldigt rolig upplevelse att få tävla med så mycket deltagare, och så hög nivå på spelarna. Jag är nöjd med mina resultat i dubbel och mixed men hade lite högre förhoppningar i singel, säger Telma.

Från Belgien tog sig Telma tillsammans med en kompis från Göteborgs BK vidare till Tyskland med bil, där International YONEX Refrath cup väntade direkt efter påskhelgen.

U15-klassen i denna turnering hade samma status och samma tuffa motstånd som i tävlingen i Belgien. Telma gick in i turnering med sin nya mixedpartner Ludvig från IFK Umeå och de lyckades ta sig till kvartsfinal efter att i åttondelen ha vunnit över den danska herrspelaren som vann alla klasser i Belgien.

I dubbel spelade hon nu med en partner från Frankrike och nådde åttondelen. I singeln var förhoppningen att göra en bättre insats i denna turnering och så blev det verkligen. Två övertygande vinster förde fram henne till en åttondel, mot den spanska singelvinnaren i Belgien. Telma vann första set med förkrossande 21-6, tappade andra och spelade sedan helt jämnt i tredje fram till 18-18, då det tippade över till spanjorskan efter en nätrullare bland annat.

- Jag spelade verkligen jättebra trots förlusten, säger Telma, som är nöjd med sin påsklovsturné:

- Det var jätteroligt att få tävla ute i Europa. Det är liksom mer spelare, högre nivå och annorlunda helt enkelt. Jag kommer absolut att åka mer om jag får!

Tobias och Erik slutade trea i herrdubbeln.

Semifinal för Tobias i 6-nations U17

Tuva Roslin, Harry Vaihinger, Timmy Nilsson och Tobias Niemi Ström spelade 6-nations i Uppsala och allra bäst gick det för Tobias, som nådde en fin semifinal i herrdubbel tillsammans med Erik Blomberg, Kinnekulle. Killarna besegrade ett tyskt, engelskt och danskt par på sin väg fram till semi, där det till slut tog stopp med franskt motstånd.

Tuva tog sig till kvartsfinal i damdubbel tillsammans med Greta Ribokas, Frölunda. Även de föll mot ett franskt par.

I såväl herrdubbel (Harry/Timmy) som mixed (Harry/Tuva) blev det förluster i tresetare mot engelskt motstånd.

Publicerad: 2024-04-11

Senast uppdaterad: 2024-04-15

Författare: Magnus Nordberg

Senast ändrad av: Magnus Nordberg

Sponsorer

Besöksadress

Nohabgatan 20
Trollhättan

Postadress

Nohabgatan 20
461 53 Trollhättan

Kontakta oss

Telefon: 0520 - 399 39

e-post: kansli@trollhattansbadminton.se