Gå till innehåll
Trollhättans Badmintonförening
Trollhättans Badmintonförening

U15-laget som tog silver på lag-SM, bestående av Malva, Telma, Patrik, Naeemabbas, Tobias, Noel och Belen.

Dubbla silver på lag-SM för ungdom!

Vilken succé det blev för TBF på lag-SM. Både U15-laget och U17-laget tog sig hela vägen till final och fick med sig var sitt silver hem från Stockholm! "Båda lagen gör det jättebra", berömmer Ludvig Petre Olsson, coach under lag-SM.

U15-laget bestod av Belen Jacobsson, Malva Larsson, Telma Schärberg, Tobias Niemi Ström, Noel Bergius och Naeemabbas Bandali, med Patrik Niemi som coach.

Laget vann poolen genom att besegra Askim, Spårvägen och Frölunda på lördagen, alla matcher vanns med 3-2. Lika dramatiskt blev det i semifinalen, där Fyrisfjädern besegrades med 3-2. Nyckelmatchen som avgjorde till TBF:s fördel var damsingeln där Telma vann med 22-20, 21-19.

I finalen blev sedan Lugis starka lag för svåra och skåningarna vann med 3-1.

- Vi tar silver i både U15 och U17 och alla i lagen gör superfina insatser! Det var jämna matcher hela vägen fram till finalerna och extremt starkt av spelarna att kunna hålla fokus hela tiden. Lite snopet att inte få med sig något guld, men det kommer i framtiden, säger Ludde.

Silver blev det också för U17-laget, som bestod av Edvard, Ali-Abbas, Elsa, Felix, Timmy, Irma, Harry, Ludde och Tuva.

Lika bra gick det för U17-laget bestående av Elsa Eriksson, Irma Carlsson och Tuva Roslin på tjejsidan, och med killarna Timmy Nilsson, Felix Schärberg, Ali-Abbas Rajpar, Edvard Petre Olsson och Harry Vaihinger. Här var det Ludvig Petre Olsson som ledde laget.

Även här var det 3-2-vinster som förde fram TBF till poolseger på lördagen, mot Umeå och mot Kista. I semifinalen väntade sedan starka Täby, men TBF lyckades vinna damsingeln (Tuva), herrdubbeln (Harry/Timmy) och sedan det avgörande mixeden i en tresetare (Harry/Tuva) och därmed var finalplatsen säkrad.

I finalen blev sedan förlust mot Frölunda med 0-3.

Men alltså två SM-silver i lag till TBF efter en riktigt bra helg i Stockholm!

Publicerad: 2024-04-15

Senast uppdaterad: 2024-04-16

Författare: Magnus Nordberg

Senast ändrad av: Magnus Nordberg

Sponsorer

Besöksadress

Nohabgatan 20
Trollhättan

Postadress

Nohabgatan 20
461 53 Trollhättan

Kontakta oss

Telefon: 0520 - 399 39

e-post: kansli@trollhattansbadminton.se