Gå till innehåll
Trollhättans Badmintonförening
Trollhättans Badmintonförening

TBF föll i SM-kvartsfinalen

På måndagen tog säsongen slut för ligalaget i och med förlusten med 2-4 borta mot Påvelund i SM-kvartsfinalen.

Göteborgarna tog tidigt initiativet i matchen och gick fram till 2-0 via vinster i herrdubbel och damsingel. Herrdubbeln var helt enligt förhandstipsen, men det ska sägas att Ludvig Petre Olsson och Jesper Borgstedt stod upp riktigt bra i två set mot Andreas Söndergaard och Gabriel Ulldahl.

Damsingeln, däremot, var mer oviss och till slut, vid 2-2 i set och 14-14 i avgörande, handlade det om en enda avgörande boll. Tyvärr för TBF och Ann Sofie Husher Ruus gick den bollen Påvelunds väg.

-Väldigt frustrerande att förlora på det sättet. Till slut är det ju mer eller mindre slumpen som avgör, säger Ann Sofie, som visade en väldigt fin fighting spirit genom hela matchen.

Tungt i det läget, men TBF kom tillbaka, kvitterade till 2-2, och såg till att matchen levde hela vägen.

Ludvig Petre Olsson stod för en liten skräll när han vann herrsingel 1 mot Christopher Vittoriani och såg på det sättet till att avsaknaden av skadade Hans-Kristian Vittinghus inte blev lika stor.

-Första gången jag vinner mot honom så var riktigt skönt. Det var kanske ingen perfekt match från någon av oss. Han har inte spelat så mycket det senaste så för mig handlade det om att hålla huvudet kallt, spela runt bollen och vänta på hans misstag, säger Ludde efter 3-1 i set.

Samma setsiffror blev det också i damdubbeln, där Malena Norrman och Iben Bergstein hade full kontroll på matchen, trots förlust i första set.

Sedan var förhoppningen att Malena och Sebastian Bugtrup skulle ro hem mixeden, men trots vinst i första set så var Påvelund-paret Andreas Söndergaard/Nathalie Wang snäppet bättre den här kvällen. Och sett till lagmatchen i stort hade Söndergaard en avgörande roll i att Påvelund vann.

Sammanfattningsvis var vi ändå bara en boll från att ta matchen till ett Golden set. Sedan hade det förstås återstått en hel del arbete för att vinna ett sådant set, men det är en annan historia.

Publicerad: 2024-04-16

Senast uppdaterad: 2024-04-29

Författare: Magnus Nordberg

Senast ändrad av: Magnus Nordberg

Sponsorer

Besöksadress

Nohabgatan 20
Trollhättan

Postadress

Nohabgatan 20
461 53 Trollhättan

Kontakta oss

Telefon: 0520 - 399 39

e-post: kansli@trollhattansbadminton.se