Gå till innehåll
Trollhättans Badmintonförening
Trollhättans Badmintonförening

Harry och Timmy vann i Italien!

Timmy Nilsson och Harry Vaihinger stod i helgen för en fantastisk prestation när de vann herrdubbeln i den internationella tävlingen Yonex Bozner Cup U17 i Italien!

Timmy och Harry gick in som tredjeseedade i turneringen med 32 par från 13 olika länder. Vägen fram till kvartsfinal gick via seger mot ett par från Nederländerna och ett från Österrike, utan setförlust.

I kvarten blev det tuffare mot ett 5:e seedat par från Frankrike, men TBF-paret lyckades vinna med 21-16 i skiljeset. I semifinalen trodde man att det skulle bli ännu tuffare, när det förstaseedade paret från Tjeckien stod på andra sidan nätet, men Harry/Timmy vann med säkra 21-12, 21-17 efter en riktigt fin insats.

I finalen väntade åter tjeckiskt motstånd, nu mot paret som var andraseedat. Och den här gången fick TBF-killarna visa att de också är bra på att vända underläge.

Timmy/Harry förlorade första set med 16-21 och låg under med 7-11 vid pausen i andra. I läge 19-20 och 20-21 hade de matchbollar emot sig, men lyckades med en otrolig vilja att vända och vinna setet med 24-22. Sedan i avgörande set var de full fart framåt som resulterade i 21-14 till Trollhättekillarna.

Stort grattis till denna fina internationella framgång!

Förutom Harry och Timmy var också Tobias Niemi Ström och Telma Schärberg på plats i Bolzano, Italien. Även Tobias nådde sin största framgång i herrdubbel. Tillsammans med Frölundas Victor Gunnlert tog han sig till kvartsfinal, där det blev förlust i skiljeset mot det tjeckiska par som senare tog sig till final.

Tobias avancerade också en omgång i både singel och mixed.

Telma gjorde en fin insats i mixedturneringen tillsammans med Harry med avancemang till kvartsfinal, via vinster mot ett tjeckiskt par och ett seedat par från Kroatien. I kvarten vann de dessutom första set mot det förstaseedade paret från Tjeckien, innan matchen svängde till tjeckernas favör. Det tjeckiska paret gick sedan hela vägen och vann turneringen.

Länk till tävlingssidan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2024-04-29

Senast uppdaterad: 2024-05-05

Författare: Magnus Nordberg

Senast ändrad av: Magnus Nordberg

Sponsorer

Besöksadress

Nohabgatan 20
Trollhättan

Postadress

Nohabgatan 20
461 53 Trollhättan

Kontakta oss

Telefon: 0520 - 399 39

e-post: kansli@trollhattansbadminton.se